Полиција ухапсила оца нападача на Марковом тргу

- Сисачко-мославачка полиција ухапсила је Зденка Безука /59/, оца двадесетдвогодишњака који је тешко ранио полицајца на загребачком Марковом тргу, а потом се убио, потврђено је из Полицијске управе.

Регион 13.10.2020 | 11:27
Полиција ухапсила оца нападача на Марковом тргу

Током јучерашњег претреса куће у мјесту Крајишка Кутиница код Кутине пронађене су двије пушке са оптичким нишаном и пригушивачем и 1.169 комада разне муниције.

Портпарол Полицијске управе Маја Блажевић рекла је да је старији Базук ухапшен због кривичног дјела недозвољено посједовање, израда и набављање оружја и експлозивних ствари.

За сада нема потврде да ли је двадесетдвогодишњак јучерашњи напад на Марковом тргу извео очевим илегалним оружјем.

Данијел Безук је јуче ујутро хицима из аутоматског оружја ранио тридесетједногодишњег полицајца из обезбјеђења Владе када је испалио рафал према улазним вратима Банског двора, сједишта хрватске Владе.

Нападач се потом убио на загребачком Јабуковцу.

Безук, који није од раније био познат полицији, прије самоубиства је објавио поруку на друштвеним мрежама "доста је било превара и безобзирног гажења људских вриједности без одговорности".

(Срна)  

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Смрт фашизму

13.10.2020 11:35

Има још таквих ПРЕТРАЗИТЕ!! Таквих је Велики Број и у БиХ Сигурно и пуно пуно већи посто се оружје дјелило “и капом и Шаком “Нити ко зна коме ни зашто а ко зна неће да каже ваљда му није интерес или се боји себи!

ОДГОВОРИТЕ