Јака киша отежава саобраћај широм БиХ

Због попријеченог шлепера, обустављне је саобраћај на путном правцу Столац-Љубиње.

Босна и Херцеговина 12.10.2020 | 07:15
Јака киша отежава саобраћај широм БиХ

Јака киша пада у већем дијелу БИХ, па је саобраћање отежано. Скрећемо пажњу и на учестале одроне камења или земље на коловоз. Апелујемо на возаче да возе максимално опрезно, да обавезно држе одстојање између возила и да избјегавају ризична претицања.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због извођења радова, саобраћај се од понедјељка од 08 сати до петка до 16 сати обуставља и у тунелу Драгорај на дионици Кључ-Мркоњић Град. За вријеме ове обуставе саобраћај је преусмјерен на обилазницу у непосредној близини тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На магистралном путу Немила-тунел Врандук, због извођења неопходних радова на градилишту будућег аутопута, обуставља се саобраћај у ноћним сатима (од 00:30 до 05 сати). За вријеме обуставе путничка возила користе локалну обилазницу, док возила преко 7,5 тона користе алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Издвајамо и остале дионице гдје се изводе санациони радови и гдје се саобраћа успорено: Травник-Витез (Нова Била), Олово-Кладањ (Оловске Луке), Ступари-Живинице, Шићки Брод-Орашје, Маглај-Добој, Ливно-Каменско, Дрвар-Босанско Грахово и Шешлије-Модрича.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова, наводе из БИХАМК-а овог јутра.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар