Билећа: Запошљавање активиста владајућих странака

Дипломирани професор историје Младен Тепавчевић након завршеног факултета вратио се да у живи Билећу, али како каже за врло кратко вријеме увјерио се како пролазе млади људи који нису дио владајућег система.

Република Српска 11.10.2020 | 20:30
Билећа: Запошљавање активиста владајућих странака

Иако је факултет завршио са просјеком 9,5 једину прилику да ради Тепвчевић је добио тако што тренутно волонтора. На другој страни, каже да општина Билећа крши све законе, а да путем намјештених конкурса запошљава активисте владајуће странке.

"Два конкурса која су завршена у овом мјесецу за општинску администрацију за 15 радника предстваља класичан примјер да малди ако нису дио система немају будућност у овој земљи. Услови конкурса су јасни и они су тако формулисани да на њих могу да се пријаве кандидати који су унапријед одређени."

Занимљиво је да у Општини Билећа има велики број вишка радника, а да су им неопходни, између осталих, и стручни сарадник за јавну расвјету и саобраћајну сигнализацију, те особа која ће водити евиденцију о лицима која су регулисала војску. Да ствар буде интерсентаније начелник Миљан Алексић недавно је медијима потврдио да је конкурс намијењен радницима који већ раде у Општини.

"То су већ запослени радници. Сви они раде већ двије године", потврдио је Алексић.

Тепавчевић је своје школовање завршио без било какве помоћи општине, односно није био степендиста док како каже и ту градска власт помаже искључиво оне који припдају владајућем сиситему. Према његовим ријечима стпендије нису намјењене онима којима је помоћ потребна већ страначким активистима на скупим приватним факултетима, као и оним који су већ стипендисти јавних предузећа.

"Ради се у већини случајевима о активистима СНСД-а и њихвим блиским рођацима, који долазе из добро стојећих породица. Класичан прмјер предстваљају студенти са приватних факулетат. Ако неко има довољно средстава да издвоји за школарину 4, 5, 6 хиљада марака како предстваљају социјални случај. Такође, имамо студнете који су добили финансијку помоћ од општине, а истовремено примају стипнедије од ХЕТ-а."

Тепавчевић каже да се вратио у Билећу, али да му је сада много јасније због чега млади људи у све већем броију напупштају свој град.

БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

А

11.10.2020 18:35

Јак је факултет и заврсио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паламуд

11.10.2020 21:55

Ти вјероватно ниси заврсио ниста или си евентуално купио диплому неког приватног факултета ( ако си до њега знао и доци). Најгори се увјек надју да паметују зато нам и јесте све наопако.

Name

Ипе

11.10.2020 22:02

Јашта,сви наке филозофије,политицке науке,историја,заврси градјевински факултет или електротехнику и имас одмах посао.

Name

Соко

12.10.2020 04:51

Могу да се кладим да ти немас ама бас никакве везе са сколом а ни памети!

Name

А

12.10.2020 11:28

Моје образовање и култура ми не дозвољавају да се са вама упустам у дискусије.

Name

Роко

12.10.2020 13:06

Само снсд него шта

Name

Ништа ново

11.10.2020 18:55

То раде свугдје гдје су на власти снсдеовци,Вишеград,Требиње,Билећа,Рогатица....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

11.10.2020 18:58

Драги колега, живот нас историчара је као што и сам знаш компликован и тежак. Као одличан ђак, упркос одговарању свих из моје околине, уписала сам тај факс. Знала сам шта ме чека. Данас сам мастер, али и НЕЗАПОСЛЕНА. Није лако, није фер, али је ризик тешког проналаска посла у овој струци нешто што сам прихватила, а Нем шансе да га и ти ниси био свјестан. Не зато што сам лијена и нећу да радим, већ зато што је љубав према тој професији код мене огромна, чекаћу још мало... И да, ја не кукам што ме не запосле у администрацији... Ја бих да се бавим својим послом, али ОК...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

11.10.2020 20:02

Господјице, Младен не кука , већ прича како се рàди, прича истину која је многе задесилà у Републици Српској. Ово је наша свакодневница која одавно трàје у многим мјестима.

Name

МИЛЕ

11.10.2020 22:12

Менаџер Вујовић све то ради. Нема краља, нема Тита Михајло се пита

Name

Принципи

11.10.2020 23:05

Историчару, сјети се оне Карађорђеве :"Сваки свога... субашу". Нема друге него : "Чупај колац, разбијај лонац". ???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

12.10.2020 09:00

Професоре историје гледао сам те на телевизији знам буди истрајан млад си неће још дуго овај лактаски ујо владати крај му се назире. "Мого би се ђаво оженити и раји се крава отелити"

Name

Ма

12.10.2020 12:41

Прицате глупости знам 15 људи из града којима су обецани послови ако опозиција побједи. Све је исто само друго паковање.

ОДГОВОРИТЕ