Гојковић: Није реално да будемо изоловано острво

"Европа гори, није реално да ми будемо изоловано."

Србија 11.10.2020 | 15:01
Гојковић: Није реално да будемо изоловано острво

Покрајински секретар за здравство и члан републичког Кризног штаба Зоран Гојковић казао је да се у Србији мора пратити шта се дешава у земљама окружења и Европи по питању вируса корона.

Гојковић је истакао да цела Европа гори по питању броја заражених вирусом корона, да су скоро сви већ пооштрили мере и у том смислу наводи да је Мадрид већ у карантину, у Берлину је уведен полицијскаи час, у Бугарској никада више није било оболелих.

"Није реално да ми будемо изоловано острво, сигурно је да ће и код нас доћи до повећања броја заражених, што ће доћи са променом времена, односно захлађењем", казао је Гојковић за ТВ Пинк.

Појашњава да ће људи више времена проводити у затвореном и истиче да је зато добра ситуација то што Србија цео септембар и скоро пола октобра има најмањи број заражених.

"Али, ускоро ћемо и ми ући у број заражених који је на неки начин драматичан", упозорава Гојковић.

Покрајински секретар каже и да не би требало да се шири паника и истиче да с обзиром да вакцине неће бити још неко време, као да ни лек за Цовид 19 није пронађен, морамо поштовати основу у борби против вируса корона, а то је придржавање свих епидемиолошких мера - дистанца, маске, вођење рачуна о личној хигијени, подизање имунитета.

"То нам даје сигурност да ћемо што касније ући у повећање броја заражених", наглашава Гојковић.

Истиче и да нам је неопходно да немамо брзе, јаке, експлозивне пикове који би утицали на велики број заражених у кратком временском перидоу и на тај начин и на оптерећеност здравстевног система.

Гојковић каже да у Србији нема проблема везаних за терапијски протокол и наводи да је држава све обезбедила - и заштитну опрему, лекове, медицинске уређаје.

"Али, не смемо дозволити да се у кратком временском интервалу велики број људи разболи јер ви када у једном дану добијете 1.000 оболелих, то ниједан здравствени систем на свету не може да издржи и зато нам је потребно да развучемо број заражених", наводи Гојковић.

(Курир/Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Саша

11.10.2020 14:05

У Берлину је полицијски час као и у Србији-локали се раније затварају,али кретање није забрањено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

11.10.2020 14:11

Браво. Свака му је исправна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

11.10.2020 14:20

Овај би опет затварао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

11.10.2020 14:44

А ко казе да це бити 1.000 заразених дневно ако укинете све мјере,и пустите народ да зиви,на основу цега сте ви то закљуцили,кад ниједан експеримент нисте урадили да би то доказали.Све васе мјере су на основу претпоставки,тј.радите онако како вам глобалистицка СЗО нареди,условљавајуци вас кредитима ММФ-а,Свјетске банке,и осталих организација,и као такве не могу бити обавезне,јер немају везе с короном,вец са политиком и останком на власти владајуцих коалиција.Али,полако,намирице вам бог то све,будите сигурни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

11.10.2020 17:49

Не лупетај Андрицу,да си изгубио оца,мајку и брата од короне,као моја пријатељица,другу би прицу прицао...Пусти политику,људи умиру..Ок,постујем,имас право на своје мисљење...али...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

11.10.2020 19:05

Мирјана,нико не спори да корона постоји.Ја говорим о мјерама које се доносе,а оне су прије свега добро извагане,не у ком це обиму нека од мјера помоци,вец како це се то одразити на останак на столици владајуцих коалиција.Врло добро ти знас о цему ја прицам,не прави се мутава...