Париз: Шипкама и ватрометом на полицију

Четрдесетак непознатих људи, наоружаних металним шипкама и користећи ватромет и петарде, покушали су да упадну у станицу полиције у предграђу Париза, рекли су данас званичници.

Свијет 11.10.2020 | 11:41
Париз: Шипкама и ватрометом на полицију

Наоружани људи покушали су силом да уђу у станицу, али у томе нису успели.

Нико није ухапшен, а прозори на станици су разбијени и више возила је оштећено.

- Насилни напад догодио се касно синоћ на полицијску станицу у кварту Шампињи уз кориштење различитих пројектила. Нема повређених међу полицијом - саопштила је полиција Париза на "Твитеру".

Полиција је објавила снимак на коме се види бараж ватромета усмерен према полицијској станици у насељу Шампињи-сур-Марн, око 15 километара југоисточно од центра Париза.

Мотив напада, трећег на ову полицијску станицу у последње две године, није познат. Полицијска станица налази се у подручју познатом по трговини дрогом.

- Ради се о организованом нападу око 40 људи који су желели праву борбу - рекао је председник општине Шампињи Лоран Жан мрежи БФМ.

Исти извор наводи да полиција данима има проблеме са људима који желе да се туку са њима. - Ради се о антиполицијској атмосфери и осећањима. Нисмо били далеко од праве катастрофе - рекао је Жан.

Широм Француске се догодио низ наслиних инцидената од средине маја када је укинута блокада уведена због вируса корона.

Председника Емануела Макрона, коме предстоје председнички избори за мање од две године, противници су критиковали због криминала и јавне безбедности од када је преузео власт 2017. године, а анкете показују да јавност види његову владу као најслабију о тим питањима.

(Блиц)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РадеЛукиц

11.10.2020 10:03

Поцеле су се десавати дивне ствари.Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполитицна скупина

11.10.2020 10:30

Је ли Француска неким цудом на истоку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2020 15:09

На истоку људи суте и климају главом ко и код нас. Ко се јос буни на истоку? Кинези? Једино пољаци имају бунт тај мозда и руси нормално као једна велика нација. Ал и њих је газио комунизам и ниста док није сам од себе пропао и од народа зељних слободе али не руса.

Name

Зглајзала

11.10.2020 10:33

Лазна демократија.

ОДГОВОРИТЕ