Судар титана за титулу најбољег у Паризу!

Два најбоља тенисера на свету, Србин и Шпанац, у 15.00 почињу битку за гренд слем трофеј на Ролан Гаросу.

Свијет 11.10.2020 | 10:44
Судар титана за титулу најбољег у Паризу!

Финале које су сви хтели да виде. Судар два највећа тенисера данашњице Новака Ђоковића и Рафаела Надала почиње у 15.00 на централном терену Ролан Гароса. Биће то све осим обичног тениског меча. Биће то судар дивова у Паризу. Битка највећих мајстора ове игре. Битка Србина и Шпанца за још једно зрнце вечности. Битка најбољег на свету и "краља шљаке". За престиж, за трофеј, за бодове, за славу. Биће то меч свих мечева у овој накарадној сезони коју је коронавирус упропастио. Биће то посластица за све праве љубитеље тениса. Рецепт за недељно поподне је једноставан, набавите све што је потребно за маратонско седење испред телевизора, учините да вам буде удобно, не нервирајте се, једноставно уживајте у мајсторијама које су пред вама.

Имам много мотивације да победим у Рафиној кући. Мораћу да играм најбољи тенис, то је вероватно највећи изазов у спорту, победити Надала на Ролан Гаросу - рекао је Ђоковић за РТС у најави меча, па додао:

Са њим сам у свету професионалног тениса играо највише. Овде смо имали изузетне мечеве и велике борбе. Већину је добијао он, ја сам добио то четвртфинале 2015. године, добро га се сећам. Све је отворено, ово је финале, у овим условима имам више шанси.
 

И то је то. Ђоковић и Надал су спремни. Навијачи широм света су спремни. Можемо само да завршимо онако навијачки "Гази, Ноле!". Па како буде.

Србин јури историју

Нико никад као Новак

Победа у данашњем финалу Ђоковићу ће донети још један рекорд, урадиће нешто што је остало незамисливо и неоствариво за све његове претходнике у дугој историји тениса. Новак ће постати први тенисер који је успео да на сваком гренд слем турниру тријумфује бар два пута. Али није само то улог данашњег дуела. Тријумф би Нолету, поред трофеја, донео и нове бодове на АТП листи и зацементирати му место број један до краја године. То значи и да ће прићи веома близу Роџеру Федереру, који је владао 312 седмица, а Новак је тренутно на 295.

Рафаел Надал

Само најбољи имам неке шансе Ђоковићев ривал у финалу Рафаел Надал свестан је позиције у којој се налази пред данашње финале.

Могу да предвидим само једно, а то је да ћу дати све од себе. Знам да морам да одиграм најбоље што могу како бих имао некакве шансе против Ђоковића. На овом терену имам много успеха, али и Новак је одличан овде и услови му одговарају. Ђоковић је један од мојих најтежих противника - поручио је Надал.

РОГНОЗА ЛЕГЕНДИ

Крис Еверт Судар робота и ратника

- Новак понекад није људско биће. Гледам Надала и видим ратника, који се бори за све, оставиће крв на терену. Гледам Ђоковића и видимо робота, у позитивном смислу. Ментални део његове игре је на нивоу испред свих осталих, сјајан је.

Матс Виландер

Новак мора добро да почне, Рафа ће пробити лимите

- Мислио сам да ће Рафи у овом финалу бити потребан добар почетак меча. Али сада, након полуфинала, можда је Новак тај коме ће бити потребан сјајан почетак. Мислим да је Рафа, видевши како Новак губи два сета, добио додатни разлог да буквално пробије лимите како не би изгубио.

Алекс Кореча

Видећемо нешто невероватно

- За мене је то финале из снова. Број један и број два у свету. Без обзира на то шта ће се догодити, победиће тенис са Новаком и Рафом. Мислим да је ово савршен сценарио за финале Ролан Гароса. Након овакве године, баш оваква врста меча нам је била потребна. Одушевљен сам. Обојица знају да не играју обичан меч, него играју за историју. Видећемо нешто невероватно!

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Предивно

11.10.2020 10:39

Недјељно поподне. Хвала двојици врхунских тенисера сто цемо узивати. Навијамо за насег Новака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста и како

11.10.2020 11:32

ГРОМАДЕ

ОДГОВОРИТЕ