Ко је омогућио тајкунима из СНСД да отимају имовину?

Као и остали СНСД-ови градоначелници Бањалуке Игор Радојичић је био само њеми посматрач бројних случајева отимачине градске имовине, чија се реакција могла чути тек када би имовина град била трајно изгубљена, наводе у ГО СДС Бањалука.

Република Српска 10.10.2020 | 16:09
Ко је омогућио тајкунима из СНСД да отимају имовину?

Градски одбор СДС Бањалука огласио се саопштењем, након што је ГО СНСД-а Бањалука одбацио њихових реакција на ослобађајућу пресуду радницима РУГИПП-а, јер је како тврде, управо Радојичић алармирао истражне органе да процесуирају одговорне за случај "Наш дом"

Као и остали СНСД-ови градоначелници Бањалуке Игор Радојичић је био само њеми посматрач бројних случајева отимачине градске имовине, чија се реакција могла чути тек када би имовина град била трајно изгубљена, наводе у ГО СДС Бањалука.

Кажу да Радојичићеви покушаји да себе представи као заштитника градске имовине стижу са закашњењем од неколико година.

„У којој мјери је заштита градске имовине била предмет Радојичићевог интересовања, најбоље осликава изјава коју је 6. марта 2020. дао као свједок одбране ослобођених радника РУГИПП-а у којој је изјавио да је за другостепено рјешење у предмету „Наш Дом“ сазнао тек када је то предузеће тражило да му се уступи објекат Радничког универзитета“, подсјећају у ГО СДС Бањалука.

Кажу да је битно напоменути да ниједна од бројних афера везаних за отимачину градске имовине у Бањалуци не би била спроведена у дјело да су челни људи града радили свој посао и правовременим реаговањем спријечили криминалне радње.

„Сматрамо да би било коректно да градоначелник објасни како је могуће да је по истом рецепту, захваљујући готово невјероватним пропустима одговорних лица у Градској управи , Бањалука изгубила имовину вриједну више стотина милиона марака“, кажу у бањалучком СДС.

Они су СНСД упитали због чега им је толико засметало што је бањалучки СДС објавио податак да је су Игор Радојичић и Слободан Гаврановић били крунски свједоци одбране ослобођених радника РУГИПП-а које је оптужница теретила да су оштетили Бањалуку за око седам милиона КМ.

Градском одбору СНСД-а су поручили да би, умјесто што се бави родословом радника РУГИПП-а, морали да одговоре колико функционера њихове странке сада води имовинске спорове са Бањалуком.

„Уколико то не учини они сами, бањалучки СДС ће одржати конференцију за новинаре на којој ће презентовати извјештај Правобранилаштва који се нашао на сједници Скупштине Града, која је одржана 02. септембра ове године“, поручили су ГО СДС Бањалука. 

Од Градског одбор СНСД су затражили одговор на питање које, подсјећају из СДС, од њих траже већ дуго времена. 

„СНСД треба Бањалучанима дати одговор на питање како је могуће да је сва имовина која је отета од Бањалуке завршила у власништву људи блиских СНСД-у“, кажу у ГО СДС Бањалука.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

МОБИ ДИК

10.10.2020 14:48

Како је Могуце лијепо узмите ЛОПОВИ колико вам драго ами главни ЛОПОВИ це мо вас заститити али касније ми долазимо да узмемо нас дио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

10.10.2020 16:40

Лако, зато се и боре за сваки глас. Да неће случајно да се боре за народ, шта они имају од такве борбе.

Name

Славко

10.10.2020 14:50

А кад ће се вратити земља што су тајкуни отели радницима Сточара а.д. Бањалука у Лазареву и на њој поставили аутопраоницу и аутоплинску пумпу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

10.10.2020 15:20

То је претежак задатак за наше кадије и министарство криминала и насиља, јер они су само слијепа пјешадија надмених и необразованих деспота који господаре Републиком Српском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потребан

10.10.2020 15:24

И позељан Додигов идеализам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.10.2020 16:06

ОВО ЈЕ СИГУРНО НАЈСКУПЉА ВЛАСТ, СА ОГРОМНИМ НЕСТАНКОМ ИМОВИНЕ И СРЕДСТАВА ГРАДА БАЊА ЛУКА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

11.10.2020 07:27

Неће они вјечно владати. Доћи ће им то све на наплату и то још са дебелом каматом. Сад им се рођак по криминалу већ зноји у братској нам Црној Гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ностромо

11.10.2020 10:41

Отима банда на целу са рудоњом а овамо проси од србије и ммф кредите.ухапсите рудоњу и његове тајкуне јесмол за то трулили у рововима.доста крадје фасисти једни.дјелите отпремнине у јавним предузецима својим псима а просите од србије и задузујете све нас.

ОДГОВОРИТЕ