На данашњи дан пре 44 године настрадала је Силвана Арменулић!

Певачица Силвана Арменулић настрадала је на данашњи дан 1976. у саобраћајној несрећи на аутопуту Београд - Ниш.

Забава 10.10.2020 | 16:42
На данашњи дан пре 44 године настрадала је Силвана Арменулић!

Зилха Бајрактаревић, како је било њено право име по ком је мало ко зна, погинула је на аутопуту Београд - Ниш код места Колари враћајући се из Александровца где је имала концерт. Са њом су тада настрадали и њена сестра Мирјана Бајрактаревић и виолиниста Раде Јашаревић. Неке околности никада нису разјашњене, као и та зашто су у том тренутку били тек на пола пута до Београда када је у то време требало да буду већ код куће. Остала је мистерија и ко је возио аутомобил...

 

Силвана је рођена у Добоју као Зилха Барјактаревић, 1939. године, а уметничко име добила је по италијанској глумици Силвани Мангано. Четири деценије после трагедије, њене песме и даље живе. Силвана је без суммње оставила неизбрисив траг у народној музици, публика ће памтити по песмама „Цигане, свирај, свирај“, „Ране моје“, „Срце гори јер те воли“, „Сама сам“, али и по чувеном хиту „Шта ће ми живот“.

 

Силвану је 1961. године запросио Радмило Арменулић, а венчали су се 26. октобра, без знања родитеља. Они су током брака добили ћерку којој су дали име Гордана, по Радмиловој мајци.

Вечна кућа сестара Силване и Мирјане налази се на Новом гробљу у Београду, а на њиховом споменику посебну пажњу привлачи статуа беле голубице. Овај призор би расплакао и оне најтврђег срца, а мало је позната ствар да је Силванина сестра била у шестом месецу трудноће када је погинула. Бела голубица у хришћанству је симбол Светог Духа. Сва народна веровања за голуба, поготово белог, позитивна су. Треба га донети на славље или венчање, јер доноси добар брак и пород. Ако голуб направи гнездо у поткровљу куће, тој кући је загарантована духовна заштита. Верује се да голуб никада неће боравити у простору у коме има негативне енергије, а ономе ко га убије следи вечно проклетство јер се огрешио о Божју птицу.

Извор: Курир.рс/ Ало Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар