Изречена мјера протјеривања за стране држављане

Предузимајући мјере и радње из своје надлежности, Служба за послове са странцима је у посљедњих седам дана због незаконитог уласка или боравка изрекла мјеру протјеривања за 29 страних држављана међу којима су држављани Марока, Ирака, Афганистана и Пакистана.

Босна и Херцеговина 09.10.2020 | 12:06
Изречена мјера протјеривања за стране држављане

Наведена лица су стављена под надзор у Имиграциони центар или им је ограничено кретање на одређено мјесто до удаљења са територије Босне и Херцеговине.

У оквиру добровољног повратка који реализује Служба, у истом периоду, у земље поријекла враћено је пет страних држављана, од који су три држављана Турске и два држављана Албаније.

Страним држављанима су претходно изречене мјере протјеривања са забраном уласка и боравка на територији БиХ, те су до удаљења са територије Босне и Херцеговине боравили под надзором у Имиграционом центру.

Предметом рада Службе за послове са странцима од почетка 2020. године било је 13.813 мигранта од којих је 13.035 исказало намјеру подношења захтјева за азил.

У посљедњих седам дана предметом рада је било 381мигранат од којих је 348 исказало намјеру подношења захтјева за азил. У привременим прихватним центрима тренутно борави 6005 миграната.

(Вијести.ба) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јинг јанг

09.10.2020 13:34

Хммм...азил,знаци нису у транзиту?

ОДГОВОРИТЕ