Позвани су у Москву, обојица

- Министри спољних послова Азербејџана и Јерменије позвани су да учествују у разговорима у Москви у петак, цитирао је Кремљ председника Владимира Путина.

Свијет 09.10.2020 | 07:53
Позвани су у Москву, обојица

Позив је уследио након разговора лидера три земље, преноси Тасс.

"Након низа телефонских разговора између председника Азербејџана Илхама Алијева и премијера Јерменије Никола Пашињана, председник Русије Владимир Пујтин позвао је на заустављање војних акција у сукобу око Нагорно-Карабаха", наведено је у саопштењу Кремља.

Дан раније је саопштено да је Путин зараћене стране позвао на хитан прекид ватре из хуманитарних разлога како би две стране размениле тела погинулих и заробљенике.

Такође, председник Киргистана Соронбаи Женбеков изјавио је данас да је спреман да поднесе оставку када се оформи нова влада, а како би окончао немире настале након што су присталице опозиције у уторак заузеле владине зграде.

"Политичка ситуација у земљи дошла је до тачке кључања", рекао је он и додао да би због решавања кризе требало заказати нове парламентарне изборе, док би претходна влада требало да поднесе ооиставку, преноси Тасс.

Женбеков је позвао све политичке снаге у земљи да очувају мир и зауставе прављење подела у друштву.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Славко

09.10.2020 07:07

Попови це то средити и дебеле гузце и увуци се у проблеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци странац

09.10.2020 07:10

Е сада мало завртање усију, укор и крај сукоба. Није дзабе "цар"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

09.10.2020 15:55

Буди паметан.