Силвана је погинула пре 44 године, на њеном гробу налази се бела голубица!

Силвана Арменулић погинула је пре 44 године, 10. октобра 1976. године.

Забава 08.10.2020 | 16:35
Силвана је погинула пре 44 године, на њеном гробу налази се бела голубица!

Зилха Бајрактаревић, како је било њено право име по ком је мало ко зна, погинула је на аутопуту Београд - Ниш код места Колари враћајући се из Александровца где је имала концерт. Са њом су тада настрадали и њена сестра Мирјана Бајрактаревић и виолиниста Раде Јашаревић. Неке околности никада нису разјашњене, као и та зашто су у том тренутку били тек на пола пута до Београда када је у то време требало да буду већ код куће. Остала је мистерија и ко је возио аутомобил...

Вечна кућа сестара Силване и Мирјане налази се на Новом гробљу у Београду, а на њиховом споменику посебну пажњу привлачи статуа беле голубице. Овај призор би расплакао и оне најтврђег срца, а мало је позната ствар да је Силванина сестра била у шестом месецу трудноће када је погинула.

Бела голубица у хришћанству је симбол Светог Духа. Сва народна веровања за голуба, поготово белог, позитивна су. Треба га донети на славље или венчање, јер доноси добар брак и пород. Ако голуб направи гнездо у поткровљу куће, тој кући је загарантована духовна заштита. Верује се да голуб никада неће боравити у простору у коме има негативне енергије, а ономе ко га убије следи вечно проклетство јер се огрешио о Божју птицу.

Извор:курир.рс/пинк.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар