Експлозивна направа у близини два суда у Сарајеву

Непозната направа постављена је у напосредној близини возила Судске полиције Федерације БиХ и уз зграду Кантоналног и Општинског суда у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 08.10.2020 | 09:21
Експлозивна направа у близини два суда у Сарајеву

Службеници судске полиције Федерације БиХ - Одјељења судске полиције у Кантону Сарајево су синоћ око 23 сата у улици Шеноина пронашли непознату направу која својим изгледом асоцира на експлозивно средство у облику ручне бомбе.

"Предметна направа је пронађена у непосредној близини службених возила Судске полиције Федерације БиХ која су паркирана на паркинг простору испред зграде Кантоналног и Општинског суда у Сарајеву, и то на мјесту којим пролазе грађани који су је могли и видјети, те су одмах подузете мјере и радње са циљем осигурања лица мјеста догађаја, евакуисања ризичног подручја и документовања догађаја", саопштно је из Судске полиције Федерације Босне и Херцеговине.

О наведеном догађају је одмах обавјештења Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево чији припадници КДЗ тима су изашли на мјесто догађаја и у складу са упутама дежурног тужитеља Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево уклонили непознату направу ради вјештачења и подузимања даљњих потребних мјера и радњи.

"Са циљем спријечавања евентуалних нежељених догађаја и посљедица током ноћи је извршен и КДЗ преглед свих службених возила Судске полиције Федерације БиХ и правосудних институција паркираних на наведеном паркинг простору, као и спољног дијела зграде Кантоналног и Општинског суда у Сарајеву", закључује се у саопштењу.

(Клиx) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нострадамус

08.10.2020 15:22

Добро је да се несто ради.

ОДГОВОРИТЕ