Криминалне радње: Милион марака у приватни џеп

Општински одбор СДС-а Источно Ново Сарајево тврди да се руководство те општине, у сарадњу са Владом Републике Српске, бави криминалним радњама. Као доказ те твдње наводе малверзације приликом куповине зграде за изградњу Студентског дома у Источном Сарајеву.

Република Српска 07.10.2020 | 16:07
Криминалне радње: Милион марака у приватни џеп

Прије двије године општина Источно Ново Сарајево приватном лицу продала је зграду у власништву општине за 520 хиљада марака. Ништа не би било спорно да ту исту зграду, која у међувремену није реновирана нити је на њој било шта урађено, прије неколико дана није купила Влада Републике Српске за потребе изградње Студентског дома и то за милион и по марака.

У СДС-у питају да ли је општина продала зграду приватнику испод тржишне вриједности?

Зашто је није продала влади за пола милиона марака, или за милион и по ако је то тржишна цијена зграде па да тај милион разлике заврши у буџету општине а не у приватним џеповима?

,,За тих милиона марака могли смо да изградимо обданоште које нам је неопходно.Могли смо да замјенимо додтрајале кровове на зградама за алтернативни смјештај. Могли смо да маијенимо 40 година старе филтете на изворишту Тилава и тиме у наредне двије деценије становницима Источног Новог сарајева осигурамо чисту и здраву воду за пиће'', каже предсједник Извршног одбора СДС-а Источно Ново Сарајево Драган Влачић.

Влачић додаје да СДС није против изградње Студентског дома и да подржава сваку активност која води ка побољшању услова за живот и рад студената, али су против злоупотребе буџетских средстава која се сливају у приватне џепове.

Начелник општине Љубиша Ћосић одговара да су оптужбе СДС-а неутемељене, те да се ради о, како каже, предизборној причи и покушају криминализације руководства општине и Владе Републике Српске.

Тврди да је комплетан процес продаје урађен законито и транспарентно.

,,Стварно не знам о чему ти људи причају,о каквој разлици у цијену. Продали смо зграду приватном лицу које је требало на овој локацији да прави стамбену зграду. Како је дошло до тога да се он сад пријави на овај тендер за Студенстски дом то је његова приватна ствар'', истиче Ћосић.

Из СДС-а кажу да су очекивали овакву врсту правдања.

,,Покушаће да оповргну наше доказе о криминалу по принципу-вјерујете ли ви нама или властитим очима'', каже предсједник Извршног одбора СДС-а Источно Ново Сарајево Драган Влачић и као поруку руководству опптине цитира владику Николаја Велимировића који је рекао:

,,Не кради од државе. Држава је плаћена животима наше браће''.

Подсјећамо да је сличну трансакцију Влада Републике Српске направила и 2008.године када је власнику Интеграл-инжењеринга из Лакташа продала предузеће Хидрогрдња Пале за два милиона марака ,да би након неког времена од њега откупила само мањи дио раније продате имовине, тачније хотел Панорама Пале,за пет милиона марака. Руинирани хотел Панорама наводно је требао бити реновиран за потребе смјештаја студената али до данас то се није десило.

БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Тоша

07.10.2020 14:23

Лоповлуку нигдје краја нема. Нама остаје само да читамо и гледамо ко све од нас и наше дјеце краде и прави будале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

07.10.2020 14:58

Сад ће се Ћоса правити невјешт, оно немамо ми појма колико је тржишна цијена зграде. Откуд они знају да се зграда могла три пута скупље платити... Изиграваће француску собарицу, коју сви могу премунтати у двије реченице. Недао Бог да он постане градоначелник Источног Сарајева

Name

грађевинар

07.10.2020 15:01

Прва асоцијација за Љубиша Ћосић - криминал и корупција, са израженом невино-блентавом фацом...

Name

Миљана В

07.10.2020 15:02

Има ли краја бахатости и недомаћинском односу према јавном својини? Љубиша, како те није стид???

Name

борац

07.10.2020 15:04

Покуша Ћоса да се извади, па још дубље утону...

Name

Борац

07.10.2020 15:47

Ајд Цосицу бери кукуруз и кувај. То ти је постенији посао. Лопове један,лоповски.

Name

КУКУРУЗ КОКИЦАР

07.10.2020 16:49

НИСАМ ЈА ТО ЈЕ МИНИСТАР РАИЦЕВИЦ... ЈА ПРОДАЈЕМ КУКУРУЗ....

Name

Ћоба

07.10.2020 17:12

Катић крао аутомобиле, а Ћосић краде милионе. Боже драги ко је све у руководству општине...

Name

ВРС

07.10.2020 14:27

Овај Ћосић је гладан, није сав свој! Иди попи једну, дођи себи, тачно се види да си тријезан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добриња

07.10.2020 14:53

Цосицу како те није стид

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

07.10.2020 15:05

Земљо, отшкрини се да ускочим, или сам се прекасно или прерано родио али ово што се сада дешава ја не разумијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разуман

07.10.2020 15:27

Да ли је реално да је ово изјавио: ,Стварно не знам о чему ти људи причају,о каквој разлици у цијену. Продали смо зграду приватном лицу које је требало на овој локацији да прави стамбену зграду. Како је дошло до тога да се он сад пријави на овај тендер за Студенстски дом то је његова приватна ствар'', истиче Ћосић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

07.10.2020 15:37

Ћоса узео милион КМ. А које су ваше супер моћи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

07.10.2020 16:23

Лоповлук и криминал влада у Источно Новом Сарајеву. Експерти су нема шта. Ћоса за пуњење дзепова народним новцем, неко за крадје идентита на изборима. Благо вама са вама. Срећа па нисте ту још дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НМ

07.10.2020 16:25

Господин Ћосић у улози коју најбоље зна одиграти, улога лопова и пробисвијета. Он је увијек тамо гдје се о лови ради, чист интерес...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коса

07.10.2020 17:01

Ово је вриједјање интелигенције градњана, омаловажавање. Вама не треба дати ни мјесну заједницу да водите. Трошите наше паре као да су ваше. Докле више овог криминала. Народе устанимо!!!!!!Нека освјежи као у братској Црној Гори!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока Пале

08.10.2020 19:13

Зато је Лучић прави избор, паметан, школован, ПОШТЕН, нађите нешто њему да је украо и преварио, то је немогуће, зато ће и побиједити лопове из СНСД-а

ОДГОВОРИТЕ