Надалов париски јубилеј

Шпанац данас на Ролан Гаросу игра четвртфинале, уједно свој 100. меч и то против невјероватног тинејџера Јаника Синера. Тим и Шварцман девети пут један наспрам другога.

Тенис 06.10.2020 | 12:08
Надалов париски јубилеј

У Паризу се наставља последњи гренд слем у овој короном уздрманој спортској години. Након што је Новак Ђоковић обезбиједио пласман у четвртфинале, то јест одиграно је четврто коло горњег дијела жријеба, на реду је доњи.

РАСПОРЕД МЕЧЕВА

А тамо се иде корак напријед, то јест на реду су борбе за полуфинале и два потенцијално веома интерсантна меча у мушком синглу. Трећи сусерт дана на Филип Шатријеу, који ће и данас по свему судећи морати да затвара кров због очекиваних падавина, играју Доминик Тим и Дијего Шварцман. Биће то њихово већ девето одмјеравање, а тренутно води Аустријанац са 6-2. Наравно, он је и фаворит, мада не треба очеквати лаган меч, што се ријетко и догоди када је на терену омалени Аргентинац.

Погледај све квоте за меч Тим – Шварцман

Шварцман је у животној форми, на претходном турниру, римском мастерсу догурао је до финала преко Рафе Надала гдје га је зауставио Ђоковић. Паклен ритам који намеће противницима ова љеворука радилица могао би данас бити пресудан фактор пошто Тим физички није свјеж.

Не само да је недавно у Њујорку освојио први гренд слем у каријери, него је и прије два дана једва добио тешку петосетну битку са младим домаћим играчем, Игом Гастоном. Аустријанац је тренутно у серији од 11 побједа, ово му је пето узастопно Ролан Гарос четвртфинале, а циљ му је да трећу сезону заредом уђе у финале париског гренд слема.

“Срећан сам што играм са једним од мојих најбољих пријатеља. Протеклих пар недеља су биле напорне и не осјећам се потпуно свјеже”, признао је увек искрени Доми Тим.

Шварцман је једном побиједио Тима на шљаци и то прошле године у родном граду након што је успио да неутралише противникову меч лопту, те добро зна шта га чека овог поподнева.

“Доми играј сјајан тенис, али с обзиром како наступам протеклих недеља, посебно на шљаци, имам шаннсу. Мораћу да урадим све савшено пошто он игра најбољи тенис у животу” искрен је 172 цм високи момак из Буенос Ајреса.

Шлагер дана у Граду свјетлости је ипак меч Рафаела Надала и Јаника Синера, живе легенд бијелог спорта, човјека који јури рекордни 13. Куп мускетара и 20. гренд слем титулу, чиме би се изједначио на врху вјечне листе са Роџером Федерером, и тинејџера који показује невјероватан квалитет тениса. За разлику од нешто старијих колега, као што су Александер Зверев и Стефанос Циципас, 19-годишњак са Алпа заиста већ дјелује као озбиљан потенцијал. И импонује брзим напретком, али прије свега зрелим играма и размишљањем.

Погледај све квоте кладионице Моззарт за меч Надал - Синер

“Паклено је тешко играти против Надала на Ролан Гаросу, у то нема сумње. То што је он урадио овдје мислим да нико неће достићи. Овдје му је самопоуздање на највишем нивоу и јасно је да ћу морати да одиграм свој најбољи тенис не бих ли имао шансе” каже Италијан који је на путу до четвртфинала изгубио само један сет, а избацио је између осталих и Зверева, истина болесног.

Надал, некако испод радара крчи пут ка још једној титули у Паризу. Лош наступ у Риму, али и мало одиграних мечева пре Ролан Гароса нису му превише штетили, али очекује велики изазов у свом јубиларном, 100. мечу (само два пораза, од Робина Содерлинга и Ђоковића) на овом гренд слему.

“Јаник је млад и играч који брзо напредује. Тренирали смо некоилико пута и јасно ми је да има невјероватан потенцијал, посебно су му брзе руке тако да може да изводи невјероватне ударце. Ово нам је прво званично одмјеравање и очекујем велики изазов.” , закључио је Шпанац.

Погледај укупну понуду кладионице МОЗЗАРТ на Роланд Гаррос 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар