Челинац може да рачуна на подршку Владе Српске

Цвијановићева је нагласила да је намјера републичких институција да и убудуће помажу локалним заједницама, те да Челинац може да рачуна на подршку Владе за сва капитална питања.

Република Српска 05.10.2020 | 13:15
Челинац може да рачуна на подршку Владе Српске

 Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да општина Челинац функционише добро и да извршава све своје обавазе, те да локална власт годинама наступа према републичким институцијама са пројектима који су од велике користи за грађане.

Након састанка са руководством општине, Цвијановићева је истакла да Челинац добро сарађује са републичким институцијама и захвалила Влади Српске која је финансијским интервенцијама омогућила да локалне заједнице сведу на минимум штете од пандемије.

"Суштина је да се овдје ради на начин да у свакој мјесној заједници урадимо нешто важно и добро за наше грађане и тако ћемо радити и даље. Вјерујем да ћемо задржати стабилност општине, а републичке институције су ту да помогну сваки пут кад је то потребно", рела је Цвијановићева новинарима у Челинцу.

Према њеним ријечима, грађани треба да разумију да када су озбиљни људи и институције на локалном нивоу, онда могу озбиљно да се реализују пројекти.

"Овдје смо урадили неколико капиталних ствари. Осим градње и обнављања школа, ријешили смо питање заштите од поплава, изградили нови мост. То су питања која су мучила грађане, али смо кроз заједнички рад републичких власти и уз подршку Србије за одређене пројекте, успјели да ријешимо неке заиста капиталне ствари", поручила је Цвијановићева.

Цвијановићева је нагласила да је намјера републичких институција да и убудуће помажу локалним заједницама, те да Челинац може да рачуна на подршку Владе за сва капитална питања.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић истакао је да је на састанку било ријечи о свим важним питањима које се тичу општине Челинац и захвалио за сву помоћ коју општина добија и од кабинета предсједника Српске и од Владе.

"Општина Челинац је кроз свој претходни рад наслоњена на све институције Владе Српске и то се види на сваком кораку. Данас смо разговарали о питањима које се тичу путне и водоводне инфраструктуре, као и капиталним пројектима, који су планирани у наредном периоду", рекао је Зељковић.

Он је додао да је разговарано и о планираној изградњи амбуланте у мјесној заједници Јошавка, те градњи централног спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске из Челинца.

"Било је ријечи и о капиталним пројектима какав је изградња обилазнице око Челинца, те брзог пута према Бањалуци и центрланог трга", истакао је Зељковић.

Кад је ријеч о пандемији вируса корона, Зељковић је навео да су на подручју општине Челинац заражене 202 особе, а да је четворо проминуло. 

(Срна)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

113%

05.10.2020 11:20

Залосно, не знам ста да казем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЕ

05.10.2020 12:14

А КО НЕ МОЗЕ...ДА РАЦУНА НА ...

Name

СМИЈЕСНЕ КРЕАТУРЕ

05.10.2020 12:58

У ДОДИК ЦИРКУСУ ПОМОЦЕ СИГУРНО ДР ДРАЗЕН ВРХОВАЦ.КОНОБАР С КУПЉЕНИМ ФАКУЛТЕТОМ САД ЗА ИЗБОРЕ ЕНО ПИСЕ ДА ЈЕ ОБЈАВЉИВАО СТРУЦНЕ РАДОВЕ У СТРАНИМ НАУЦНИМ ЦАСОПИСИМА. ФУЈ. ОГАВНЕ ЛИ ЛАЗИ. ПА ТИ НЕ ДА ЛАЗУ. ПРЕСТРАСНО.

Name

Ха ха

05.10.2020 11:22

То сада пред изборе а послије опет исто и горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

кеш лова

05.10.2020 12:35

Има кредита сваки мјесец од трезорски записа, И оног великог којег чекате од ММФ, којим задужујете све па и нерођене у РС.

Name

Милан

05.10.2020 11:43

Зар Влада РС не би требала помагати општине без обзира која странка је на власти? Не даје СНСД свој новац, него новац грађана Српске. Који је ово дебилизам и спрдња од државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2020 16:48

Ааа, не мозе ни ово довијека!

Name

А

05.10.2020 11:44

Зна ли она гдје су градјани опстине Целинац гдје хљеба зарадјују а ко узива на будзету дрзавном у Целинцу????!!??!! Партијаси паразити незнањем потковани партијски подобни е то је Целинац!!тугаа јад и цемер селааа пустааа а и град зивотари једваа а она млати ли млати супљу политицку прицу!па ко јос да вјерује !??? Ни својим оцима се висе не мозе вјеровати а камоли политицарома корумпираним само пред закон за све једнак и одговорност па резултати рада па по закону!!и поријекло имовине !!фарса борба за народ је отрцанааа фраза балканска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Челинчани

05.10.2020 11:53

Само што то више немате коме правити. Затворене школе у Вијачанима Шахиновићима итд не спомињете. Попис је показао колико је мало људи стварно ту. Знате ли колико се Челинчана одрекло држављанства. Чесма (мјесто код Бањалуке) је пуна људи са сеоских подручја опстине Челинац који су се доселили у њу.Гдје она дуго обећавана заједница општина Бањалука Челинац Лакташи. Гдје вам је заобилазница од центра Челинца. Које радно мјесто сте у општини додијелили путем.поштеног конкурса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

05.10.2020 12:11

Једино добро што ова власт ради је тјерање становника из РС у бијели свијет. Друго ништа позитивно за овај народ нису урадили..... Очигледно да посао још нису завршили јер их је мало ова корона успорила али иде то и даље добро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

05.10.2020 12:26

госпођо предсједенице, није лијепо , чак штА више понижавајуће је то што радите за једну предсједницу , да јавно вршите дискриминацију грађана Републике Српске на начин да само лобирате за СНСД-е . Ја знам да ви припадате тој странци и да вас је та странка довела да обнашате функцију предсједника , али ви сте сад предсједник свих грађана и оних који су чланови ПДП-а и који ће гласати за Драшка Станивуковића,и них који су у СДС-у и оних који су у странци шофера црвеног комбија и његове трептачице. Значи ви сте предсједница свих грађана РС , па би било лијепо да се тако барем јавно понашате . Најлакше је привалити пелену преко уста па у село , код родјака тј. партиских другова да им у четри ока кажете да небрину, како ће се овим другима руке завртати код бројања гласова . Мало ми вас је жао, види се да сте одрасли у руралној средини па вучете стресове из младости, јер ко предсједница сте се требали бавити пословима који су вам дати Уставом РС и бити права предсједница коју народ воли, ал јок , ви ипак волите да жандарате .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г. Рајна

05.10.2020 13:34

Сасвим је нормално да се у цитавом свијету даје подрска гдје је та партија ( код нас странка) побиједила. Ниста ту спорно није. Тако је и СДС радио док је владао, тако је у ХР, СРБ, СЛО цитавој ЕУ итд.... Али ви из ПДП нецете имати ту прилику посто никада нецете побиједити.

Name

бл

05.10.2020 17:52

Не разумије она то. Она је 113 посто.......

Name

хахааааааааааааааааа

05.10.2020 12:32

хахаха, ви и васа подрска, смјесно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мецава

05.10.2020 12:37

За 46 година колико сам у селу Целинац једино је подигнута нова Црква,урадјен нови мост и недавно отворен маркет Тропик! Све остало је као и прије 46 година! Једино су увијек нова обецања пред сваке изборе! Туга,брука и срамота за руководство села Целинац и оних који им помазу у напретку и развоју села Целинац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Целинцанин

05.10.2020 13:46

Целинац је процвјетао и свим опстинама препоруцујем гласајте за снсд.

Name

Ре Мецава

05.10.2020 23:21

И 3.нове зградице???

Name

дисидент

05.10.2020 13:22

А кажете да Влада помаже, а чијим средствима.? Ама то је све НАШЕ, а са тим НАШИМ УПРАВЉА ГОМИЛА КРЕТЕНА. Е и за то смо МИ КРИВИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јок

05.10.2020 14:20

Сад сам закаснио јер предходници су све рекли а ја опет мислим да је превилика срамота сто пред избор влада са осмјехом обецава помоц а заборави или неце да казе јер та помоц дио пореза или кредита сто ми сви из РС плацама и одвајамо од свог грла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

05.10.2020 14:45

То само до избора. Послије избора се у случају ( далеко било ) побједе СНСД-а све враћа на старо са тенденцијом погоршања и још већег исељавања оних који треба да раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.10.2020 16:44

А остали дијелис народ смлато дјулицка није то за тебе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.10.2020 16:47

Дали плацају порез и они који нису у СНСД-у??Па ције паре дијелис глупацо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2020 16:48

Не мозе Приједор да рацуна. А ни Теслиц. Неце под сапу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туто

05.10.2020 17:43

Челинац као да је од Бања Луке удаљен хиљаду свјетлосних година , а не 15 километара врло ниска свјест па тако и није чудо што спада у слабо развијене општине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асоцијација

05.10.2020 21:12

Прецедница републике се претворила у партијски мегафон. И у партијски добош, зурле и таламбасе. И са музиком коју нико више и неслуша, нити ко у њу вјерује, баш као да је пушћа са некаквог старог рђом начетог вергла или прашњавог грамофона и испараних грамофонских плоча. Испразне приче које се губе у празној празнини. Све се зна, све се види, али џаба, она наставља. Тако јој речено. Политика је оно нешто што се само прича, без краја и сврхе, тек толико да се рекне. А биће оно што ће бити.

ОДГОВОРИТЕ