Пуцано на дјецу: Траже заштиту полиције и КФОР-а

Мјештани Доње Брњице код Приштине, гдје је пуцано на српску дјецу, затражили су стално присуство косовске полиције у близини основне школе док траје настава, а од Кфора да патролирају селом.

Србија 04.10.2020 | 21:39
Пуцано на дјецу: Траже заштиту полиције и КФОР-а

Мјештанин Младен Ђошић рекао је послије састанка са полицијом и Кфором да је договорено појачано присуство полиције док траје настава и у вечерњим сатима, те обавезно присуство полицајца у аутобусу који превози ученике од Брњице до Грачанице и већа сарадња са мјештанима.

Потпредсједник Српске листе Срђан Поповић рекао је да је полиција обећала мјештанима да ће починиоце пронаћи и ухапсити, преноси портал Косово онлајн.

– Недопустиво је да се ово дешава, али је добро што је полиција заинтересована да случај ријеши – рекао је Поповић и додао да случају раде три истражиоца.

Предсједник Привремог органа за град Приштину Љубинко Караџић рекао је да су мјештани изразили сумњу у рад полције која до сада није расвијетлила ниједан случај напада и крађе.

– Надамо се да ће овог пута ријешити случај и нападачима доказити да то није кажњиво када се деси овакав инцидент – навео је Караџић.

Од доласка међународне војне и цивилне мисије на Косову у Доњој Брњици су убијена четири Србина док су два киднапована.

На групу српске дјеце у селу Доња Брњица код Приштине пуцано је док су била у школском дворишту, али нико од њих није повријеђен.

Према свједочењу дјеце која су се налазила у двориштву сеоске школе, била су двојица за сада непознатих нападача, од којих је један репетирао пиштољ и пуцао ка дворишту школе.

Дјеца су навела да су нападачи говорили албански.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јао

04.10.2020 20:39

Јао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаушанин

04.10.2020 20:46

Дабогда поцркали злотвори!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Догодине у Призрену!

05.10.2020 05:35

Живјело српко Косово и Метохија! Долазе бољи дани, свиће зора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

05.10.2020 06:27

Цитирам: али је добро што је полиција заинтересована да слуцај ријеси, а људи пуцају по недузној дјеци, алоооо индијанци.... доце ваљда и насих 5 минута кад ови злотвори од ун-а изцрпе и оно мало руда сто је остало на том пустом косову па затим и оду. Тек тада се моземо обрацунати са њима како доликује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

05.10.2020 07:11

Која лаз нацисти србски

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

05.10.2020 08:52

Оооòоо, пустили те.....нису требали јос, или си побјегао.....немој мрзити, убице те......сам си се представио сад.