Раста ће морати на робију!

Стефан Ђурић Раста највероватније ће бити осуђен на минимум три године затвора, јер је већ новчано кажњаван за поседовање дроге, а у петак по подне је ухапшен јер је код њега пронађен килограм наркотика сканка!

Забава 04.10.2020 | 14:21
Раста ће морати на робију!

Репера су полицајци најпре претресли у центру Београда, када су му открили неколико кесица марихуане, а с њим је био још један момак који је наводно поседовао одређену количину кокаина. Одмах потом наложен је претрес његовог стана на Врачару, где су полицајци пронашли већу количину дроге. Убрзо се огласило Више јавно тужилаштво, које је саопштило да је осумњиченима одређено задржавање до 48 сати и да ће они у недељу бити приведени на саслушање у ту институцију.

Контактирали смо са адвокатом др Гвозденом Гргуром, који је познати кривичар и у својој пракси је имао случајеве одбране осумњичених за поседовање наркотика. Он нам је рекао да ће Раста овај пут тешко да се извуче без робије.

- Колико сам упућен у случај из медија, код Расте је пронађена већа количина супстанце за коју се основано сумња да је опојна дрога сканк. Ако је то заиста тако, ради се о неовлашћеном држању велике количине супстанци које су проглашене за опојне дроге, где је запрећена казна затвора од три до 10 година, јер не верујем да је репер имао намеру да пронађене супстанце ставља у промет, што представља много теже кривично дело - каже Гргур.

Адвокату смо предочили да је Ђурић већ осуђиван због поседовања марихуане, према нашим сазнањима, барем два пута. - Ако се и докаже да пронађена супстанца, за коју се сада сумња да је опојна дрога, његова, а имајући у виду да је Раста раније осуђиван за истоврсно кривично дело, њему се казна не може ублажити под условима предвиђеним Кривичним закоником. Односно, он не може добити казну испод три године затвора. Наравно, треба нагласити да нико није крив док се правноснажном одлуком суда не докаже супротно - закључио је Гвозден Гргур.

Ово је Растина могућа одбрана Покушаће да пребаци кривицу на друго лице

 

У судској пракси особе које су више пута ухваћене да поседују наркотике за личну употребу, по савету својих бранилаца, најчешће на суду говоре да дрога није њихова, већ од неког ко им је близак. Та особа је обично неко ко до тада није осуђиван, па у том случај добија условну или новчану казну. Врло је вероватно да ће и Раста на тај начин покушати да се извуче робије, али једини проблем биће да докаже зашто се килограм сканка налазио у његовом стану на Врачару, у којем једино он борави.

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Гер

04.10.2020 12:51

Наводно је добар децко, природно је природно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сингер

04.10.2020 17:57

А ђе ба запело??!!

Name

Игор

04.10.2020 13:09

Па нормално да цовјек има једну килу па толико је новца улозио у пјесме гдје кроз пјесме рекламира дрогу и навлаци омладину на наркотике кроз своју музицку умјетност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

04.10.2020 13:33

Па овакви И заслузују позаревац, он мисли да је над свима,. Е богами није, има закона И за њега..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роб

04.10.2020 13:48

Ана му напаковала

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИзаХиризонта

04.10.2020 14:07

Време је да се стане у крај таквим и да престану бити узор и пример деци у целим региону. Надмени и неписмени, изнад закона и права, глуме и испољавају комплексе. Затвор је решење за такве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

04.10.2020 14:12

3 године па мало је максимална казна за дрогу 10 година

ОДГОВОРИТЕ