"Нови удар короне у Србији у новембру"

Нови удар короне у Србији очекује се у новембру, сада смо у припремама за тај најтежи период. Тренутно је важно контролисати поштовање свих донетих прописа, а у будућности би и неке препоруке могле да пређу у обавезне мере, рекао је гостујући на ТВ Прва др Предраг Кон, члан Кризног штаба за борбу против ковида-19.

Србија 04.10.2020 | 13:20
"Нови удар короне у Србији у новембру"

- Ја поново наглашавам и препоручујем ношење маске, и то не само у затвореном простору него и на отвореном. Заборавља се та препорука. Свестан сам да мали број људи носи маске напољу, али својевремено их је мали број носио и у превозу и тржним центрима док нису постале обавезне. Препорука може да пређе некад и у меру, нека се нико не изненади ако тако буде, ако све оде у погрешну страну - упозорио је др Кон.

Како је истакао наш познати епидемиолог сада имамо релативно мирну ситуацију, али све може веома брзо да се промени.

- Брзина повратка вируса је шокантна, све може да се промени за две недеље, када све ври са стране, у земљама око нас. Сад је јесен, долази зима, морамо да одржимо ово стање што је дуже могуће. Када дођу јако повољни услови за преношење вируса то се убрза и после две недеље ове мере више не вреде. Важно је да се открије где се нешто дешава, да сасечемо на првим случајевима. Људи су сада дисциплинованији, али постоји велики број инцидената.

По речима др Кона главна опасност тренутно вреба у средњим школама и на факултетима.

- Успели смо да успоставимо надзор над школама, основним и средњим, што је огроман потенцијал за ширење вируса. Ако ту држимо ситуацију под контролом, онда смо способни за све. Младост тражи дружење и то је нормално, али они треба да чувају и себе и старије.

Повећан број оболелих се очекује са лошијим и хладнијим временом када ће се људи преселити у затворене просторе.

- Највећи интензитет свих вируса је током зиме, па то очекујемо и од ковида. Пред нама је период који највише одговара вирусу. Поврх свега иду свадбе, славе, много опасности.

Много се прича и о “судару” ковида и грипа.

- Реално је очекивати да ћемо имати прво ковид, па онда грип. То не мора да се деси, може и истовремено. Ковид можемо да претпостављамо, а грип се открива обично у децембру око Светог Николе, ретко пре. Зависи много од школа и кад су распусти. После распуста ђаци уђу и мотор креће да ради, највеће повећање је у фебруару и марту - закључио је др Предраг Кон.

(Блиц)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Новембар

04.10.2020 11:34

ТИ ТВОЈЕ ПРОГНИЗЕ ИД СЛУЦАЈА ДО СЛУЦАЈА,ПРЕСЛИСАЈ СЕ СТА СТЕ СВЕ ОД ПОЦЕТКА ГОВОРИЛИ И СВЈАСНО НАГАДЈАТЕ.У МАЈУ СТЕ ПРИЦАЛИ ДА ЦЕ ВИРУС БИТИ У НОВЕМБРУ.КО ДА ГА КУПУЈЕТЕ НА СВЈЕТСКОМ ТРЗИСТУ.УСМЈЕРИТЕ ЈЕДНОМ НАПОР ДА СЕ ОВАЈ НЕРИД НЕ ИЗЛУДЈУЈЕ ВИСЕ.НЕ МОЗЕ ВЈЕЦНО БИТИ ЗАТВОРЕН ОД НЕЦЕГ СЕ МОРА ЗИВИТИ.ДА ЛИ ВИСЕ ИМА СВИЈЕТА НА СЛАВИ ИЛИ ПО КАФАНАМА И РАЗНИМ СКУПОВИМА КОЈЕ ОРГАНИЗУЈУ ПОЛИТИЦАРИ НА СВЕ СТРАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

04.10.2020 15:50

Вец знате кад и ста и у колико сати,цудан неки вирус,кад је седми вал

Name

Скептик

04.10.2020 11:34

Овај Кон мора подхитно у карантин...на једно годину дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

04.10.2020 11:46

Де мало охлади, па докле више ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрКон

04.10.2020 11:48

Доктор ДрКон је мозда ауторитет за неке људе оскудног интелекта али за нас који сатанисте и њихове плаценике цитамо он је само мис у рукама Сатаниста и његова прица,прогнозе и констатације су смјесне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.10.2020 22:02

Он је једна гњида људска без лица Божјег. Човјек, који жели црним слутњама и страхом, испунити божије дане...добиће на Страшном суду. Од срца желим да добије по дјелима својим. Матора дртина. Пензионер, који друге пензионере закључава, а он слободно шета. Од земље направи затвор под паролом да он и екипа оних биједника с њим, чува животе. Како га они чували, тако им Бог дао.

Name

Зељко

04.10.2020 12:38

Yебес баба Вангу,,ови све знају унапријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола озрен

04.10.2020 22:25

Браво

Name

Раденко

04.10.2020 16:27

Биће јер је СЗО тако одлучила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

04.10.2020 16:44

Мора да др. Кон млати паре на кладјењу! Све нањуси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе струка

04.10.2020 18:17

Следеце или наредне две седмице су... Сад ето, тврде цетири до пет седмица. Ово ми додје, не би да вредјам никога, као временска прогноза. Сељаци су знали ако,петао на дјубре слеце, бице киса а мозда и неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н Н

04.10.2020 22:16

Не треба њег у карантин него у свињац ссмог затворити да не трује народ својим и тудјим лазима њега су вец затровали он је болесник испрале му паре мозак пс покусава и народу мозак да испира

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гов.ива мотка

06.10.2020 22:03

Овде је лек.