Станивуковић обећао помоћ пензионерима Бањалуке

Пензионери очекују помоћ од, како кажу, будућег градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, због чега су и прихватили његов позив на састанак. Станивуковићу су саопштени сви актуелни проблеми ових категорија, а ево шта им је обешао.

Република Српска 03.10.2020 | 17:15
Станивуковић обећао помоћ пензионерима Бањалуке

Делегација Градског одбора ПДП-а Бањалука предвођена предсједником Драшком Станивуковићем разговарала је данас са пензионерима у бањалучком насељу Петрићевац. Тема разговора биле су побољшање услова живота за ове категорије становништва у Бањалуци, као и проблеми у насељу Петрићевац.

У Бањалуци више од 25 хиљада пензионера има пензију испод просјечне, која је мања од 400 марака.

С обзиром на тренутни животни стандард, износ пензија за ове грађане у ствари је социјална помоћ, а пензионери по томе нису ништа друго него социјална категорија. На тај начин смо понижени, поручују пензионери из насеља Петрићевац.  

„Ко може живјети од 300 марака, не може нико. Ми не тражимо ништа осим оног што смо заслужули и зарадили да достојанствено ово вријеме које је пред нама проживимо. А не да будемо понижени. А исто тако су и борци, инвалиди и остале категорије“, каже мјештанин Петрићевца Перо Црнчевић.

Ни Петрићевац, као ни већину бањалучких насеља нису заобишли свакодневни проблеми. Мјештани кажу да су осим комуналних, најчешћи проблеми путна инфраструктура и подсјећају на улицу Краља Александра у овом насељу, која још увијек није у потпуности завршена и у којој се у посљедних неколико година догодило чак пет смртних случајева. 

„Прије двије године тамо је страдало дијете од 10 година. Ја сам лично звао градоначелника преко Савјета МЗ, није се усудио ни доћи. Чак је и рекао да појединци на туђој трагедији праве неку славу. А да ја од 80 година правим славу, то је мислим стварно крајње безобразно“, каже Петар Вукчевић.

Пензионери очекују помоћ од, како кажу, будућег градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, због чега су и прихватили његов позив на састанак. Станивуковићу су саопштени сви актуелни проблеми ових категорија.

Он истиче да постоји план да се помогне пензионерима, и да ће се ићи у конкретном смислу са бројним уштедама у кућним буџетима.

„Једна од политика која је рационална да се деси кроз наш програм „Нова Бања Лука“ јесте потпуно бесплатан јавни превоз за сваког пензионера, који ће управо компензовати једну врло важну ствар, а то је чињеницу, да су лијекови у Републици Српској најскупљи. Па кроз превоз који ће овдје бити потпуно бесплатан ћемо надомјестити ту срамно високу цијену лијекова, гдје су лијекови у РС кривицом власти и људи који воде Републику Српску најскупљи у цијелом региону“, истиче Станивуковић.

Поред наведеног, кроз програм Нова Бања Лука, свако насеље у највећем у граду у Српској имаће обезбијеђен сопствени програм и дневне садржаје који би требало да надомјесте потребе свих категорија, поручују из ПДП-а. 

БН ТВ

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Витез Истине

03.10.2020 15:39

Па ако им је остало грам мозга овим пензионерима гласаце за Драска. Па ови их лазу вец 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2020 16:13

Ако би реално гледали мени који имам 45 нема бољитка до краја зивота овде а ови преко 60 немају се цему надатил.Да ме неби ко погресно разумио,треба под хитно смјенити ове и испитати порјекло имовине,па одузимати покрадено и кренути са тим покраденим средствима у боље,па онда све истало.Али за то треба имати муда !

Name

Реално

03.10.2020 16:18

Дај Боже да им је остало.

Name

Игор

03.10.2020 16:54

Лазу их, али бојим се и да су све касе добрано испразнили. Побједи ли Драско, имаце проблема да додје до новца. Паразитска власт је користила све и свакога да би испразнила скоро сва добра. Та спрега власти и криминала је ојацала након рата у Босни. То је највеци проблем. Криминалци који су били потребни власти у току рата, амнестирани су и слани су на ратиста. Након рата добили су опет слободу, а појединци су и постављани у знак "захвалности "на одредјеним функцијама. Њима захвала и полозаји, а цасним и постеним борцима, празна обецања.

Name

Чобан

03.10.2020 18:09

Драшко је тек почео !!!

Name

Е

03.10.2020 16:06

Па куд сад ево отварају продавнице за сиротињууу!!а они сви богатаси предратни голаци подстанари хостПлери разних партија уједињени папци прелетаци потковани у хоботницу па сад они богати а народ тј пензионери сиротиња а европске законе неце нити у Европу јер побогу пред закон би доказивање капитала нити од дједа нити од оца!!!!све они зарадили у рату и постратноооо на велико !пензионери главни гласаци па умрли па дијаспора !!све увезано за ради задрзавања блага стеценог!! Коза Ностра балканска!! Народ у ровове они у пљацку фабрика банки ресурса па до данас траје ли траје набавке тендери модернизовали се уз помоц бјелосвјетских хостаплера руса кинеза итд итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

03.10.2020 16:24

Јос није дисао на власт, а вец обецава народне паре, сви су исти, обицне пијавице. Да хоце доци 100 пра их људи да нас извуку из ових гов.ана. Ово сто сад промовису бољу будуцност у ствари промовису сарену лазу, јер нису у стању пиране растјwрати у свом сопственом окрузењу, јер су окрузени истим људима који су стално или опозиција или су на позицији тј. Стално су на будзету и никад се ницег нису одрекли. Вјероватно нецете објавити овај коментар као сто вецину и не објавите али бар сам несто рекао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2020 17:30

Ајд ботино ти вјеруј мазалици и зуницу.

Name

Коко локо

04.10.2020 05:48

Па бас си ми ти паметан Дудук краде од народа 20 год и сина и кума и зета све обезбедио а ти си сад нашој као нешто замјерити Драшаку да он обећава шарене лаже Само млади поштени нас могу спасити дајмо им прилику. СВИ РАТНИ ПРОФИТЕРИ И ЕГОЦЕНТРИК НИ ЛОПОВИ СУ САДА У СНСД ДУДУКОВИ ПОДРЕПАСИ

Name

Ања

03.10.2020 16:29

Засто сви иду на пензионерске гласове? Зар нема других гласаца у БЛ? Станивуковиц би могао да отвоти неки фонд за љецење дјеце у иностранству, будуци да фамозни Фонд здравсрвеног осигурања, који нам одузима сваки мјесец од плате за ту намјену, новац "дрпава". Нрки фонд који це јавност обавјеставати у ста је новац улозен. Сигурна сам да би транспарентан нацин рада привукао градјанство да донира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.10.2020 10:02

Има, само исти заваравају себе да сви политичари су исти (креирају себи алиби да не иду на изборе), док пензионери најозбиљније схватају изборе.

Name

Градзанин

03.10.2020 16:35

Цињеница је да нам требају промјене..Драско народ ти вјерује, те молим те да нас не издас...издали су све сто је свето...мој глас је за тебе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гајо

03.10.2020 16:41

Млађани Драшко обећава пензионерима бесплатан градски превоз као да је то њима главни и једини проблем. Истина је да је градски превоз у Бања Луци скупљи него игдје у окружењу и и потребно је цијену појединачне и мјесечне карте знатно смањити, а по могућности увести разне повластице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2020 17:41

Па неце им обецати пензију. Ово су локални избори.

Name

Ре

03.10.2020 18:59

Коме це обецавати народне паре ако неце народу??Треба да их себи присвоји?Па логицно да паре иду опет народу.

Name

Д

03.10.2020 16:43

Ал' зар нису стари и неписмени главни гласачи политичара међу појединим грађанима познатог као БУРЛЕ! Мислим, зар Дралетов ђир нису млади босански граЏани?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ пензионер

03.10.2020 16:45

Е Драско сине, ја сам пензионер али и даље морам да радим. Самим тим возим и аутомобил, па ме бас занима како це конкретно мене и слицне мени да помогне та мјера бесплатног градског превоза у који нисам сјео ниједном у зивоту. Прво јер су одвајкада неусловни за возњу, љети је превруце и нема ваздухау бусевима, друго јер је градски превоз пресао у приватне руке, треце јер тај исти приватник стеди на расходима па му је зао платити дезинфекцију сопствених аутобуса. А у оне комбије не би усао ни у лудилу. И сад ти мени објасни на који нацин цу ја и овакви попут мене осјетити бољитак твојим избором за градонацелника? Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

03.10.2020 17:50

Теби мозда не треба,другима треба

Name

Мој

03.10.2020 18:22

Ђеде, бјежи ти негдје ван града, храни пилиће сади кромпир, пусти политику, нема од тог ништа. Увијек иста прича пред изборе, сви обећавају док не узму власт а послије ... Камо пусте среће да буде бар 15% испуњено од обећања, сви би били срећни.

Name

xxxxx

03.10.2020 18:23

Таквих је један посто и даље узимај сендвич и 20 еврича и држи се главоње..

Name

Ре: БЛ пензионер

03.10.2020 19:46

Вецина пензионера нема аутомобила, а иако има како га од пензије одрзавати? Немају сви избор.

Name

Хајдук Станко

04.10.2020 11:50

Пензионер који вози аутомобил? Ви оцигледно немате проблема, и као сто је неко написао, други имају проблема, и однекуд се мора поцети. Бесплатан превоз за пензионере је супер идеја. Касније са временом, доци це и друге позитивне промјене. Треба прво, ако Драско побиједили, провјерити да ли уопсте има новца на располагању или је све покрадено.

Name

НР

03.10.2020 16:55

Драско це сигурно испунити обецања

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.10.2020 19:10

Како?

Name

ПЕНЗИОНЕР И БОРАЦ И кат.

03.10.2020 19:27

Обецања мозе испунити под једним условом , али не у потпуности да дјели лично паре своје породице које су такође покрали. Не мозес дати нешто некоме што НЕПОСТОЈИ.Лазов ОСТАЈЕ лажов, САМО функција. Могао би бити добар чобан, али да нема више од 10 комада стоке, јер би их погубио.

Name

Андриц

03.10.2020 21:53

Ре пензионер:стиди се свог коментара,дјубре маторо.Па гад погледас у огледало,је ли само видис нос и врат,ста је са образом,побогу си брате.Фуј...

Name

Ре Андрић

04.10.2020 08:06

Ти само знаш вријеђати , човјек је у праву за сваку написану ријеч ! Мислим да је велика срамота да се човјек , као ти , потписује као ,,Андрић" , за мене је то понижавајуће , ужас !

Name

леле

03.10.2020 18:22

Станивуковиц незна лагат ,он сто казе и обеца сигурно це бити тако, вјеруј те му људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

03.10.2020 20:35

Дали си ти толико наиван или се правис.Цуј не зна лагати.Па свако ко хоце да се бави политиком мора прво науцити лагати

Name

Леле

04.10.2020 05:16

Ниси био присутан на Тргу прије 2 године кад су сви изјавили да неће у скупштину ?!

Name

кебаб

03.10.2020 21:51

Бесплатан превоз за пензионере је највећа небулоза. Шта је са људима који раде за минималац? Шта је са школарцима и студентима? Шта је са њиховим мјесечним картама који су два или три пута скупљи од пензионерске? Гдје то пензионери морају ићи сваки дан аутобусом? Иовако не знају шта ће од досаде и заузимају мјесто у градском превозу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.10.2020 10:18

Неком је то небулоза, а многим пензионерима то је мобилност, боља веза са свијетом, активност... Оно што је младој генерацији брз интернет, средњој генерацији добри путеви, то је пензионерима бесплатан превоз.

Name

Јањ

04.10.2020 19:00

Све ће доћи на ред. Гласајте за момка. Вријеме је.

Name

Миле БЛ

03.10.2020 22:11

Истина је да је велик број гласова Станивуковиц добио од омладине и студената јер му је просла кампања добро одрадјена преко друствених мреза. Сада це такодје доботи наметањем уједињених странака али је то фатална греска избора за градонацелника. Јелену смо требали поставити јер је Станивуковиц да тако казем премлад (бало). А брзо цемо сазнати да сам у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кај ..??

04.10.2020 00:18

Ако имају и грам "мозга".Немају.Као ни ми остали.Треба гласати за странку и људе који немају националног АСА у рукаву .Али то је бајка.Станивук прави кораке бас како су правили бивси а и садасњи политицки властодрсци. Повецати пензије.ојацати "дрзаву" хее ваљда ентитет итд..итд.све саме лази.Треба се заузети за велико резање плата политицарима на свим нивоима власти.А онда це и свима нама бити висе и пуно квалитетније.То је сустина.А не тамо неки појединац и његове идеје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.10.2020 10:24

То питање није у надлежности локалних самоуправа, већ у надлежности надлежног министарства при Влади РС.

Name

Зоран

04.10.2020 01:37

Станивуковиц им може помоћи једино ако им пребаци по 200 КМ месечно са свог конта или са оцевог. Прво како градонацелник једног града може повећати некоме пемзије јер то није у његовој надлежности, друго већина приватника су превозници и како ће он некоме наредити да вози џабе е сад це многи рећи платит ће он из градске касе али и тамо треба донекле долазити па онда иде прво на његову плату и осталих дзабаљебароси а другима шта остане. Колико видим многи су заборавили на СДСово и ПДП ово време када им се дуговало 10 пемзија. Нису оне сада неке велике али бар су редовне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.10.2020 08:26

Да,редовне су али одакле стизе тај новац?? Ту не треба бити паметан и економиста,задузи се код ММФа итд.Знаци,срљамо у тотално дузницко ропство.

Name

Директ

04.10.2020 10:32

Под појмом бесплатан превоз за пензионере, мисли се на превоз за пензионере, који је плаћен од стране града према превозницима, тако да пензионери не сносе никакав трошак превоза.

Name

А

04.10.2020 08:55

Зна ли ико колико новца из будзета је исисао бајни обрад кесиц за лобирање скидања санкција црнолистаса балканских партијасаа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роз

04.10.2020 11:01

Јој Драшко не заборави све ове јаднике пензионере узате смо сви редом сви смо твои. Пензионер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрича

04.10.2020 14:51

Драшко помози свим пензионерима у РС јер смо на рубу биолошке егзистенције. Једино се у бога иу тебе уздамо. Друге нам помоћи нема.

Name

Правда правда

04.10.2020 19:16

Пензионери су толико глупи односно да се исправом, њихове вође њима лажу, петљају добију повећање 2 % у години и они пресретни. Њихови представници имају пензије плус плате и њима добро.

ОДГОВОРИТЕ