Добри људи помогли санацију куће породице Ђурић

Петочлана породица Ђурић из Батковића код Бијељине недавно је добила кров над главом уз помоћ Хуманитарне организације "Срби за Србе". Брачни пар је живио са троје мале дјеце у неусловном објекту, под плочом, без крова. Наде за боље, са једном платом и три школарца није било.

Република Српска 03.10.2020 | 16:03
Добри људи помогли санацију куће породице Ђурић

Захваљујући великом срцу добрих људи, кућа је комплетно реновирана и опремљена намјештајем и техником, а домаћину купљено средство за рад-моторка.

Низом хуманитарних акција, а прије свега несебичном помоћи неколико појединаца, чланови Хуманитарне организације "Срби за Србе", која дјелује на подручју читаве Српске, успјели су да сакупе средства и породици Ђурић из семберског села Батковић обезбиједе, не само кров над главом, него и модерну кућу савремено опремљену.

Руина у којој су живјели, са троје малишана, била је без крова, пуна влаге и мема.

“Помоћ се односила на сређивање куће, споља и изнутра, куповина новог намјештаја и бијеле технике, а обезбиједили смо и домаћину средство за рад, тј. моторку. Свеукупно, ради се о средствима од 42.000 КМ која су утрошена првенствено на адаптацију куће”, каже Слађан Јосиповић, члан организације “Срби за Србе”.

Малишани су се највише обрадовали новим собама, и наравно играчкама.

“Добила сам радни сто, кревет, играчке, а највише ми се свиђају нове луткице”, каже најстарија кћерка Марина.

Мајка Славица је најсрећнија, као и свака домаћица, што има нову кухиња, али и што дјеца сада имају купатило и своје собе.

“Презадовољни смо, већ је све при крају. Највише ми значи то што дјеца сада имају своје собе, што имају кров над главом, то све њима и остаје”, каже она.

“Пуно ми је срце, и захваљујем се организацији “Срби за Србе”, много нам значи ова помоћ. Дјеца сад имају кров над главом и сигурност, само Боже дај здравља", не крије задовољство глава породице Роберт Ђурић.

Све је више породица кажу у овој хуманитарној организацији, које им се обраћају за помоћ, а како су улагања обично велика, некада морају да их сачекају и по годину, двије.

“У Републици Српској имамо око 4.000 донатора, поносни смо и на чињеницу да је и око 600 привредних субјеката који се укључују у наше акције. Постоји више начина прикупљања помоћи, првенствено ту је Акција “Тројка из блока”, наш централни догађај.

Други начин помоћи је позив на број 1776, којим донирате двије марке, а ту су наравно и појединачне донације које могу да се уплате на рачуна наше организације”, поручују чланови.

Из ове организације поручују да их је корона омела, те да нису могли организовати догађаје као претходних година, али су ипак успјели сакупити помоћ за још 20 породица широм Српске, 

БН ТВ 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Па

03.10.2020 15:04

Нек им је са срецом. Зиви и здрави били. Хвала свим људима који су помогли на било који нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

похвала организацији

03.10.2020 16:10

и треба цесце оваквих хуманитарних акција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били

03.10.2020 16:21

Браво Срби??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

НМ

03.10.2020 18:17

Свака част добри људи.... Живи здрави били.... Ђурићима да уживају у срећи и слози...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби за Србе???

03.10.2020 20:38

Људо за људе!!! Ј...м вам србовање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милија

04.10.2020 12:41

Тако је само не знам како да упрегнемо ове политичаре и тајкуне да се одрекну неког динара.проклетници,дабогда им мало било!