Трамп се лако заразио: Гости у Бијелој кући, митинзи...

Канцеларије су тесне, посетиоци стални, а шеф не воли да се носе маске. Добро дошли у Белу кућу Доналда Трампа, у коју се коронавирус лако угнездио и заразио и њега самог.

Свијет 03.10.2020 | 11:18
Трамп се лако заразио: Гости у Бијелој кући, митинзи...

Након што је у петак објављено да су Доналд Трамп и његова супруга Меланија заражени, почела је трка у откривању контаката. А то није лако.

Избегавање политичких митинга у затвореном, ношење маски и поштовање друштвеног размака, ништа од тога није вредило за Доналда Трампа. У среду га је на скупу у Минесоти пратила блиска сурадница Хоуп Хикс, која је дан касније добила позитиван налаз на коронавирус.

Трампова кампања се сада зауставља. Скуп предвиђен за петак у Флориди је отказан, а у суботу је требао ићи у Висконсин, док му је за следећу недељу у плану била Аризона.

Део скупова у кампањи био је организован на отвореном, али Трамп се прошле недеље обратио стотинама својих поборника у дворанама у Флориди и Џорџији.

Вашингтон пост: На свечаности у част прославе номинације Ејми Коне Барет за Врховни суд нико се није придржавао мера

Такође је у Белој кући примио бројне госте којима је свечано објавио да за судију Врховног суда намерава да именује Ејми Конеј Барет. Она је негативна на коронавирус.

Према писању Вашингтон поста, у Белој кући била су барем два свечана дочека у част прославе номинације Ејми Конеј Барет за Врховни суд. Међу онима на догађају у Белој кући били су државни тужилац Вилијам Бар и мноштво сенатора.

Мало људи носило је маске, а није била поштована ни мера физичке дистанце.

Бела кућа је са својим малим просторијама и ходницима често пребукирана. Чак се и славни Овални кабинет брзо напуни сарадницима.

На пример, врло утицајни Трампов зет Џерад Кушнер ради у једној од најмањих просторија Беле куће, али "има добру локацију" јер је тик до председникове приватне трпезарије, његове омиљене просторије.

Њујорк тајмс: Хиксова је прве симптоме осетила након повратка са скупа у Минесоти

У Белој кући ради 400 особа, а осим новинара који строго поштују препоруку о ношење маски, мало ко од особља има исту навику. 

У Белој кући зна да буде тесно, а још је више тако у председничком авиону, његовом хеликоптеру или у лимузини коју зову Звер, где су путници у непосредној близини председника.

Хоуп Хикс је у уторак Трампа пратила у Кливленд на прву дебату са Џоом Бајденом и затим дан касније у Минесоту.

Њујорк тајмс наводи да је 31-годишњакиња осетила прве симптоме по повратку из Минесоте и да је отишла у изолацију.

Током дебате у Кливленду породица Доналда Трампа стигла је са маскама, као и породицом Џоа Бајдена, али су их Трампови ускоро скинули.

Трумпови сарадници уз то нису носили заштитне маске током вишедневних припрема за прву председничку дебату.

(Курир.рс/Индеx.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Треба сад

03.10.2020 09:38

Путин "помоц" послати да Бијелу куцу дезинфицирају, односно војнике ГРУ пресвуцене у медицинаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

03.10.2020 10:30

Глобалистицки буллсхит

ОДГОВОРИТЕ