Тужилаштво БиХ формирало предмет против Цикотића

Министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић пријављен је Тужилаштву БиХ због истраге у предмету "Амерички универзитет", који је у власништву Дениса Прцића, пише "Дневни аваз".

Босна и Херцеговина 03.10.2020 | 10:07
Тужилаштво БиХ формирало предмет против Цикотића

Позивајући се на Тужилаштво БиХ, сарајевски дневник наводи да је Цикотића пријавила једна полицијска агенција која тврди да је актуелни министар безбједности у Савјету министара умијешан у истрагу у вези са захтјевима Тужилаштва да им се доставе подаци о службеницима који су струдирали на овом универзитету.

"Формиран је предмет и врше се провјере", наводи се у одговору портпарола Тужилаштва БиХ Бориса Грубешића на упит "Дневног аваза".

Према наводима овог листа, Цикотић је од Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА), Граничне полиције БиХ и Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ тражио податке по захтјеву Тужилаштва, али је навео да га о свему континуирано обавјештају, па је због тога и пријављен, јер као министар нема оперативну надлежност над радом полицијских агенција, нити се смије мијешати у тајност истрага.

"Дневни аваз" додаје и да је Цикотић донедавно био декан и предавач на Америчком универзитету у Сарајеву који је, како се наводи, мјесецима под истрагом због издавања диплома иако није имао одобрење за рад у Кантону Сарајево.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ауууу

03.10.2020 13:54

Ово само има у земљи апсурда да министар безбедности буде човјек сумњицен за ратне xличине и да се против њега види кривични поступак оа какви онда морају и требају бити полицајци!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ауууу

03.10.2020 16:13

Глупи?

Name

Кај ..??

04.10.2020 00:40

Којим се ви глупостима бавите.Имали надлезност и једна странка или појединац да пељуси овај народ висе од 20 година...

ОДГОВОРИТЕ