Политика није борба за власт већ борба за сваког човјека

Смјена генерација је најнормалнији процес који треба да се деси и на политичкој сцени у Републици Српској. Млади својим новим идејама треба да покажу да Српска има будућност. Политика данас није борба за власт, него борба за свагог човјека”, истакли су учесници емисије “Изазови” БН ТВ.

Република Српска 02.10.2020 | 22:40
Политика није борба за власт већ борба за сваког човјека

“Политика није оно што видимо задњих 20 година. Политика може да се води и на другачији начин, а у томе кључну улогу имају млади људи. Политика је данас борба за сваког човјека, јер Република Српска губи један од најважнијих ресурса, а то су људи”, рекао је Милан Алексић, кандидат СДС-а за начелника општине Прњавор.

“Међутим, проблем је”, додао је он, “што се данас навише цијени партијска књижица”.

“То је оно што може да се ради на други начин. Млади својим новим идејама треба да покажу да Српска има будућност кроз младе људе. Знање је највеће богатство”, истакао је Алексић. 

“Један од основних разлога је сам тај начин образовања у Републици Српској. Начин класификовања радне снаге, класификовања занимања доводи до тога да ми имамо хипрепродукцију неких занимања који нама у овом тренутку не требају. Људи који не могу да нађу адекватно запослење у држави и на тај начин они практично постају као храна за политичке партије”, каже Алексић.

Љубиша Петровић, кандидат СДС-а и ПДП-а за градоначелника Бијељине, каже да енергија коју млади људи имају, уз помоћ старијих води ка бољој будућности. Истиче да се није кандидовао ни против кога, него за Бијељину, за бољи напредак.

“Новца има довољно за све у буџету, само га треба правилно распоредити”, каже он.

“У постојећем буџетском оквиру има довољно новца за субвенционисање мјеста у приватним вртићима, значи да сва дјеца у вртићима имају једнака права, да студенти добијају веће стипендије, да ђачки превоз функционише на начин да се у ђачки аутобус улази са ђачком књижицом, да незапосленима створимо такав амбијент, да у разговору са привредницима питамо шта можемо да понудимо испред градске управе да бисте ви запсолили два, пет или 10 радника. То је прави приступ”, каже Петровић.

Саша Илић, кандидат ДНС-а за начелника општине Србац каже да је смјена генерација најнормалнији процес. “Зашто тако не би било и у политици, да се отвори простор за младе људе. Србац је захватила летаргија, потребна је нова енергија”, поручио је он.

"Носиоци власти треба да ослушкују грађане и њихове потребе, а не да се одроде од сопственог народа”, поручено је у емсиији Изазови БН ТВ.

 

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Бањалука

03.10.2020 05:39

Гледала сам синоц емисију , на велико задовољство и радост. Ипак има свјетла на крају тунела за РС! Момци су једно велико интелектуално освјезење, будуце политицке сцене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опс

03.10.2020 06:34

И тако вец 20 година, све неке наде а ми дубље и дубље у...

Name

Грунф

03.10.2020 10:08

Млади паметни амбициозни све је то у реду али кад цујем из њихових уста флоскулу "ми се боримо за сваког цовјека" добијем осип.

Name

Деда Ранко

03.10.2020 06:55

Е моји момци, тај "цовјек" за којег би се нове политике требало да боре је вец одавно отисао са ових простора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

03.10.2020 07:28

Ма само лицни интерес,добра плата,ниста не радис,одговорност никаква. Сви у политицаре..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2020 07:37

Будуцност је увијек била у младјим.Логицно.Али то и јесте код нас проблем.За старије је цовјек од 35год и даље балавац и "ниста не зна".Радије се гласа за политицког фосила који цијели зивот ниста корисно није урадио него за неког свјезег са новим идејама.Свијет иде напријед,ако хоцемо да идемо у корак онда и нама требају модерни политицари,а не фосили,који не знају ни рацунар да користе,а да не говоримо о познавању страних језика и слицно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

03.10.2020 08:14

Мислим да гресис, не потпуно али не заборави да је у старом Риму постојао "Савет стараца" , услов да будес у том телу је било да си стар најмање 65 година,нису имали изврсну власт него само саветовну улогу, размисли мало о томе.

Name

Новембар

03.10.2020 11:18

МЛАДИ СУ СИНОЦ ЈАСНО РЕКЛИ ДА ЦЕ У СВОМ ТИМУ ИМАТИ И ИСКУСНЕ СТАРИЈЕ СТРУЦЊАКЕ ОД КОЈИХ ЦЕ ТРАЗИТИ САВЈЕТ У СВОМ РАДУ.АЛИ НЕ ОД ОВИХ КАКО НЕКО РЕЦЕ ФОСИЛА.ЊИХ ЈЕ ЗАХВАТИО СИНДРОМ ЗВАНИ НОВАЦ О ДО ГРОБА НЕ ОДУСТАЈУ ОД ДРЗАВНЕ КАСЕ ИАКО ИХ ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДАВНО ПРЕГАЗИЛО.СТИЗУ НОВЕ СНАГЕ И ТО ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВО .КО НА ВРИЈЕМЕ СХВАТИ БИЦЕ МУ ЛАКСЕ.ПОСЛЕ ОВИХ СПИСКОВА КОЈИ СЕ ПОЈАВЉУЈУ ЗА ГЛАСАЊЕ У ОТСУСТВУ,САД ЈЕ И ОТИЦАМА ЈАСНО ДА ОВДЈЕ НИЈЕДНИ ИЗБОРИ НИСУ БИЛИ РЕГУЛАРНИ И ДА ЈЕ УВИЈЕК БИЛО КРАДЈЕ.ПРИМЈЕР ЗВОРНИКА НА ПРОСЛИМ ИЗБОРИМА ЈЕ КОНАЦНО ОТВОРИО ОЦИ ЦЕНТРАЛНОЈ ИЗБОРНОЈ КОМИСИЈИ У ОВОМ САЗИВУ.

Name

фино зборите

03.10.2020 16:42

Али цим продју избори све заборавите на залиос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цр Гр

04.10.2020 02:54

Није битно дали политику води група или појединац,она је рак рана раднику и производјацу,а мелем паразитима и нераднику.Изврсити операцију и свак да зиви од свог труда.Да је то добро,а има и зло,не би била мурва.

ОДГОВОРИТЕ