ЕУРОПОЛ: Ухапшено 13 припадника криминалне мреже

Француско-белгијска полиција, коју је подржао Европол, ове седмице је разоткрила велику криминалну мрежу.

Свијет 02.10.2020 | 18:08
ЕУРОПОЛ: Ухапшено 13 припадника криминалне мреже

Ради се о мрежи која је умјешана у кријумчарење миграната, трговину људима, укључујући маљолетнике, присилно просјачење, преваре везане за социјална давања и фалсификовање докумената.

Ова организована криминална мрежа, која је била активна неколико година, зарадила је око пет милиона евра, саопштио је Европол.

Током координисане акције, службеници белгијске локалне полиције и француске националне полиције извршили су рације на седам локација и заплијенили фалсификоване документе, укључујући личне карте, пасоше и фалсификоване изводе из књига рођених и вјенчаних, мобилне уређаје, златни накит и доказе о трансферима новца.

Француске власти ухапсиле су 13 особа у регионима Париза и Лиона, укључујући и организаторе мреже.

Петнаест малољетника које су експлоатисале сопствене породице спашено је и стављено под заштиту надлежних правосудних органа.

Европол је олакшавао оперативну координацију и пружао континуирану помоћ током различитих фаза истраге, наведено је у саопштењу.

(Тањуг)  

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

КПД ФОЦА

02.10.2020 16:57

Синиша Гољанин!!!Када долази на ред мој директор???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

02.10.2020 17:06

Сто не ухапсите Додика колико се на пљачку у Херцеговини све електране пензионери гладују

Name

Треба

03.10.2020 11:49

Еуропол треба одмах послати у Босну да замјени ентитетске полиције. У Федерацији неко треба да ухапси убице полицајаца а у РС да се ухапсе полицајци који су опструирали истрагу о убиству Драгичевића.

ОДГОВОРИТЕ