СДС тражи смјену руководства Центра за предшколско

Сваки наш суграђанин треба бити свјестан да ће мобинг, уцијене и притисци којем су сада изложени запослени у Центру за предшколско васпитање Бањалука, странке које то раде, чинити и нашој дјеци, ако им се не стане у крај, поручили су данас чланови бањалучког СДС на конференцији за новинаре.

Република Српска 02.10.2020 | 13:31
СДС тражи смјену руководства Центра за предшколско

Због низа афера које потресају Центар за предшколско васпитање у Бањалуци, су затражили од градоначелника Бањалуке Игора Радојичића да одмах донесе одлуку о разрјешењу садашњег руководства.

„Градске власти су Центар за предшколско васпитање претвориле у Центар за предизборно поткусуривање и продуковање скандала“, рекао је Бојан Бабић, предсједник Актива Младих бањалучког СДС.

Он је истакао да на чело ове важне институције морају бити постављени људи који ће првенствено водити рачуна о интересу дјеце, а не странака.

Подсјетио је да су међусобне оптужбе двије зараћене социјалистичке партије разоткриле криминалан начин рада њихових кадрова у овој институцији. 

„Умјесто да јавност понуде рјешење проблема вишегодишњег чекања дјеце на пријем у вртиће и неусловног смјештаја, руководства ове институције се специјализовало за прављење скандала“, казао је Бабић.

Борис Шукало, члан Извршног одбора ГО СДС Бањалука, је упитао како је могуће да већина дјеце, да би добила мјесто у вртићу морају чекати неколико година, а да се то у појединим случајевима може остварити  за свега неколико седмица или дана.

„Ја лично сам им предао захтјеве за своје дијете прије двије године, што потврђује папир који држим у руци, а како ствари стоје чекаћу још годину или чак и дуже“, рекао је Шукало.

Наводи да СДС због бројних нелогичности по овом питању тражи од Центара да јавно објави податке о броју захтјева и вријеме чекања за полазак у предшколске установе којима управљају.

Он је позвао градске и републичке власти  да одговоре како је могуће да у друштву које се бори против бијеле куге дијете на вртић чека три године.

Говорећи о писму радника Центра у којем се жале на мобинг  од стране директорице Шукало је рекао да нико нема право раднике приморавати да се учлањују у неку странку, нити да за њу скупља гласове и да трећа лица у Центар не смију, нити долазити, а поготово не вршити притисак на запослене. 

„Сваки човјек треба бити свјестан да ће ово што сада раде са запосленима, овакве странке, радити и нашој дјеци, ако им се не стане у крај“, поручио је Шукало.

Младен Кајкут, члан Главног одбора СДС, је позвао Синдикат да се изјасни о томе шта се дешава у овој институцији.

„Из писма радника се види да су они изложени страховитом притиску, уцјенама и пријетњама. Синдикат је тај који мора да штити права радника и не смију толерисати овакву врсту мобинга“, казао је Кајкут.

Из бањалучког СДС  су поручили да ће, ако градоначелник у року од седам дана не смијени руководство Центра за предшколско васпитање,  покренути петицију у којој ће бити затражено да се ова институција  отргне из канџи неодговорних појединаца и странака.

В-д. директорице Центра за предшколско васпитање Андреа Дорић за БН каже да нису тачне инсинуације у анонимном писму и да поједини покушавају да увуку запослене, који одговорно раде свој посао, у политичке игре. 

"Ја покушавам и дајем све од себе да се политика не увуче у Центар и међу запослене анонимно писмо могао је да напише било ко. То је стигло наводно од радника, мислим да за непуних мјесец дана нисам могла да учиним никакав погрешан корак“,  тврди Андреа Дорић, директорица Центра за предшколско васпитање и образовање.

Прије Дорићеве на челу Центра за предшколско васпитање била је Јелена Куртиновић из Социјалистичке партије Петра Ђокића, која је, како су образложили, смијењена због незаконитости у раду.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Зло сасијецати

02.10.2020 11:41

На сваком кораку,ВЕЛИКО И ОПАКО СЕ РАЗВИЛО....

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

02.10.2020 12:11

А је ли деда Петковиц несто рекао?

Name

Браво Лаки

02.10.2020 13:21

Установу треба ставити под окриље Министарства просвјете и културе и сви проблеми це бити ријесени.

Name

Коле

02.10.2020 12:56

Велике ду сдс сансе без Мице Мицица ја побједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.10.2020 13:08

Јесили ти уопсте процитао цланак или као и обицно бубас глупости? 10

Name

Притисак

02.10.2020 13:27

Главни цовјек од повјерења и за притиске је Радиц Радослав доведен са позиције сефа смјене са Туњица. Селаков цовјек. Први дан кад је досао рекао да це увести ред. Ваљда му то није исло од руке у затвору па да проба медју зенама у вртицу. Целав И намргодјен ода по вртицима а на ФБ се слика у гацама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељ

02.10.2020 15:45

Имао сам прилику да упознам директорицу неки дан и могу вам реци људи зена је врх! Стварно ради у интересу најмладјих и заслузује сансу да се доказе. Све мјере се постују у вртицима од када је тамо. Ово сто неколико задњих дана писете о њој нема везе с мозгом, само се види колико сте докони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 17:58

Да, баш је врх. :)))

Name

Знај

03.10.2020 09:25

Та јуче почела директовати, а ти познанство имаш, занимљиво баш, а и глупо. У том Центру одавно ништа није како треба, Васпитачице увијек у грчу, трачаре око њих и преносиоци порука тапкају,... Групе превелике, без медицинских сестара на пријему дјеце, иде се на спавање послије ручка, жали боже дјеце због погрешног система политике и система вриједности, окачи мачку о реп!!!

Name

Васпитачица

02.10.2020 15:47

Ово је најбоља директорица до сада. Буде ли смјене ми радници ћемо писати петицију. Престаните се мијешати у Центар ви који тамо нисте крочили и немате појма какво је стање било код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.10.2020 19:24

Писите ста хоцете. Мора да си у истој странци сектаској.

Name

Борислав

02.10.2020 15:55

Ова Андреа је такву буру подигла, браво дјевојко. Не знам ко си, али свака ти цаст. Стари прдавци су ти дали вруц кромпир, па хоце да те насамаре да одговарас за њихова прљава посла. Гласацу за тебе само зато сто си млада и сто се борис са овим вјетрењацама, а то није нимало лако. Волио би да опстанес јер ми дјелујес као нормална и неискварена особа. Сретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.10.2020 19:26

Гласај,она прима две плате. Док други немогу да се запосле.

Name

михајло

02.10.2020 16:12

Браво Дорићка, иако си млада да се бориш са овим олошом добро ти иде. Само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.10.2020 18:03

Оле але. :)))

Name

Педагог

04.10.2020 05:53

Само неписмена будала це подрзати ову зену. Њој није мјесто нити у Скупстини РС нити у Центру за предсколско васпитање. Не видим ја ту никакав квалитет а о инстант странци која је тако дрско гура бас ниста позитивно.

ОДГОВОРИТЕ