Судија саслушао свједоке током рочишта Вујовићу

Петар Бајчетић из Билеће уочи убиства пожалио се свом куму Игору Милошевићу како више није у добрим односима са Миљаном Вујовићем, те како сумња да му је управо он запалио аутомобил.

Република Српска 01.10.2020 | 19:15
Судија саслушао свједоке током рочишта Вујовићу

Милошевић је јуче у Окружном суду у Бањалуци у наставку суђења Вујовићу прецизирао како је са Бајчетићем причао пар дана прије његовог убиства.

– То ми је причао четири, пет дана прије убиства и рекао да са Вујовићем више није у добрим односима због неке лицитације у Гацку. Није ми говорио детаље, нити откривао ко му пријети. Такође ми је испричао да је сумњао да су му Вујовић и Гаврило Бјелица запалили ауто, али ми није откривао детаље – испричао је током свједочења Милошевић и додао да је код покојног Бајчетића у ауту примјетио пиштољ.

Оптужени и жртва били у добрим односима

Свједок је додао како су оптужени и жртва раније били у добрим односима и присјетио се да су једном заједно код њега дошли у кафић.

Оптужени Вујовић питао је Милошевића да ли зна да је Бајчетић добијао пријетње из Србије. Интересовало га је и да ли Милошевић зна ко је човјек који је Бајчетића преварио за 70.000 евра, али свједок није знао да му одговори на питања.

– Јеси ли чуо да је Бајчетић наручио моје убиство и да сам ја покушао да ликвидирам Бјелицу и да сам пуцао на Радмиловића – упитао је Вујовић свједока који му је одговорио да ни то не зна.

Павловић се не сјећа да је Вујовић био на лицитацији

Гордан Павловић из Фоче који је на лицитацији купио хотел “Метохија” у Гацку, испричао је у бањалучком суду да није имао никаквих ранијих договора око куповине хотела, нити је имао понуде да одустане од куповине. Додао је и да се не сјећа да је Вујовић био на лицитацији.

– Да ли знаш да је Бајчетић од мене тражио да гарантујем да ћеш ти дати новац Млађи Зеленовићу и јеси рекао Млађи да може да ти донесе 120.000 КМ – упитао је Вујовић свједока, што је Павловић негирао, додавши како се не сјећа да је оптужени био присутан, нити да је коме дао паре.

Вујовић је раније у свом свједочењу  истакао да се сви наводи из оптужнице односе на планирање отмице Зеленовића, бизнисмена из Гацка, који нису реализовани. Циљ отмице био је, како тврди оптужени, да Бајчетић врати око 100.000 КМ које је у априлу 2016. дао Зеленовићу да одустане од лицитијације, односно куповине хотела “Метохија” у Гацку.

Промјена плана

Републичко јавно тужилаштво терети Вујовића да је у септембру 2016. године на подручју Билеће организовао злочиначко удружење, те осмислио план отмице и ликвидацију Бајчетића.

План је био да се жртва отме на путу Билећа – Требиње. Вујовић  је како се наводи у оптужници сазнао да ће Бајчетић остати у свом граду па је измјенио план. Заједно с држављанином Црне Горе Зораном Орбовићем (36) из Никшића, који је недавно осумњичен за учешће у злочину, отишао је у Билећу и они су Бајчетића 19. септембра 2016. године сачекали испред  зграде у којој живи у улици Алексе Шантића и покушали угурати у ауто.

Бајчетић се опирао и у том нагуравању један од нападача испалио је два хица из пиштоља и погодио Бајчетића у главу. Од тешких пвореда Бајчетић је подлегао на путу за болницу у Подгорици.

(Српскаинфо Фото: Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар