И у Српцу фиктивне пријаве за гласање поштом из Србије

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак и кандидат ПДП-СДС-а за начелника општине Србац Небојша Ракић одржали су данас конференцију за новинаре на којој су указали да су дошли до доказа у вези малверзација са гласањем у одсуству када је у питању ова општина.

Република Српска 01.10.2020 | 16:20
И у Српцу фиктивне пријаве за гласање поштом из Србије

Наводе да ово није изолован случај те да оваквих малверзација има и у другим општинама и градовима.

"Имамо непобитне доказе да се дешава велика манипулација са гласањем у одсуству и они који то раде су се поприлично занијели", каже потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак и наводи да је Дијана Пејаковић, која је један од кандидата ПДП-а  за одборника у Српцу без икаквог знања пријављена за гласање у Србији.

Црнадак тврди да ово није изолован случај, да се не ради само о изборној превари већ и о крађи идентитета и да ће о свему бити обавјештена Централна изборна комисија, те позивају Тужилаштво БиХ да се укључи у рјешавање ових кривичних радњи.

„Од Весне Смиљанић, такође кандидата за одборника, њен супруг је такође пријављен за гласање у Србији иако ови људи немају никакве везе нити су уопште планирали да буду за вријеме избора у Србији нити су о томе размишљали. Имамо и друге примјере из породица Лазаревић, Антонић и читав низ још примјера, такође људи који живе на територији општине Србац, а пријављени су да гласају ван земље", казе Црнадак.

Кандидат ПДП-СДС за начелника општине Србац Небојша Ракић је мишљења да ово мора бити на неки начин санкционисано у циљу да се одрже фер и поштени избори.

„Има и дезинформација којима се тврди да смо ми пријављивали те људе фиктивно. Какав ми имамо интерес да пријављујемо наше људе, наше чланове фиктивно, а углавном су се ту појавили наши чланови", наводи Ракиц.

Из ПДП кажу да институције морају да покажу снагу и чврстину и открију ко људе пријављује без њиховог знања да гласају ван земље.

Демантовали су информацију да ће кандидат опозиције за начелника општине Србац у задњи час да се повуче у корист кандидата ДНС-а уз поруку да су такви наводи смијешни и трагични.

БН ТВ

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Јесен стизе

01.10.2020 14:43

МЕДЈУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА ТРЕБА ПОД ХИТНО ДА САЗОВЕ САВЈЕТ БЕЗБЈЕДНОСТИ ДА СЕ У БИХ УВЕДЕ ТИТАЛНИ ПРОТЕКТОРАТ И ДА СЕ РАСПYСТЕ ДОМАЦЕ ИНСТИТУЦИЈЕ,ОЦИТО ЈЕ ДА МИ НИСМО НИСТА УРАДИРИ САМИ И ПОСТЕНО .ГАМАД .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеститам

01.10.2020 15:14

И слазем се. Ови наси су сви исти. Протекторат док ови сто се понављају не одступе или се негдје запосле. Најмање 10 година.

Name

Српцанин

01.10.2020 15:05

Ово је страсно. Овако стално краду изборе. Људи,има ли полиције,Тузиластва, иједног РС органа који це поступити по овом,бас да видимо. А кад је сиротињи лијепити казне за паркирање,ту сте први. Ајмо правна дрзаво, ево вам конкретна имена па провјерите. Пријавили се ПДП одборници са листе за ИНО гласање у Србију, а зиве овдје? Бас ме занима ције је то масло? Да покусамо сви погадјати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

01.10.2020 16:54

Које полиције којег тузиластва све су то криминалци који раде по наредби сефа.

Name

Реалан

01.10.2020 16:32

Конацно да неко реагује ! Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

01.10.2020 16:53

А Јесу прије избора навалили на Србац

Name

Директ

02.10.2020 14:12

Очигледно тамо има неко ко то ради и не само у Српцу, већ и у Зворнику, Брчком...

Name

Аки

01.10.2020 16:40

Мислим да су Додик и Човић убацили у ЦИК тројанске коње тј.шпијуне који одају дешавања из ЦИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац 2

01.10.2020 17:02

Не треба Небојша да се повучеш због другог кандидата из опозиције, него зато што ти ништа у свом радном вијеку ниси урадио корисно и што ти ниси у стању сутра као начелник ништа ни урадити. Не знаш друшкане. Када читам твој пограм онда потврдим све ово што сам написао испред. Програм за пољопривреду и пензионере који си објавио је програм од 5 реченица и то свако дијете зна написати и зна да треба урадити, али како, не нудиш рјешења како доћи до реалног новца да се то испуни. Прије ће бити да си ти натјеран, односно да си нужно зло опозиције за кандидата. А други, не смију на црту актуелном начелнику, него ће опет и још 4 године бити одборници, узимати по који пут 500-600 марака мјесечно и бити опозиција. Њих неколико из опозиције и не жели власт, боље им је овако "бити на буџету", ништа не радити и низашта не одговарати, а онда паметују на друштвеним мрежама. Не кажем да је власт добра, али ви њима нисте уопште конкуренција, ни по чему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српцанин

01.10.2020 18:38

Ево друскане посто си ти оцито добро упуцен ко је ста у Српцу урадио до сад и имас идеју како треба, како тебе нико не пријави да будес на некој листи кандидат за одборника или за нацелника да помогнес овом напаценом граду. Небојса Ракиц је породицан цовјек,домацин и доказани привредник којем немате наци ниједну ману па га ви црвени ботови прозивате само ни сами не знате за ста, ал ајде нека се несто лупета. Близи вам се крај пљацкања. Ово је откривено по наредби ЦИК БИХ зато вас је момци толико забољела корпа васих људи из ЦИК. Ариведерци, цека вас ЦГ сценарио!

Name

Реалан

01.10.2020 20:16

Ви из ДНС сте сад најпаметнији,гори сте од СНСД ,објасните народу сто одосте из СНСД?

Name

Србац 2

02.10.2020 04:59

Нисам ја никакав црвени, нити бот, нити припадник никаквих владајућих, него реално посматрам ствари. Земљак, напиши резултате успјешног и доказаног привредника, али немој заборавити писати о Живинопродукту док га је водио Небојша за вријеме рата. После њега није било те фирме. Гдје су велики доктори из опозиције, зашто се они не кандидују за начелнике, него сједе по 3-4 мандата у скупштини, ништа не раде а узели су до сада сваки од 80 до 100 хиљада марака народног новца, и глуме опозиционаре. Они су у политици само због себе, не због народа, јер да је тако давно би изашли неком на црту, а неби се пред изборе ућутали као дијете на тути и тражили кандидата. И јесам добро информисан, Србац је мали и није тешко знати неке ствари. Овај се нема чиме похвалити, има се само срамити због ствари које је урадио. Не бих писао о том дијелу биографије овог како ти кажеш породичног човјека. Знају то људи у Српцу, знаш и ти вјероватно.

Name

Другарица

01.10.2020 17:04

Надам сш да ће неко стати у крај оваквим стварима, крађи гласова, куповини гласова за метар асфалта, корона журкама итд И браво на разоткривању

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Србац 2

01.10.2020 18:38

Па да. Зато су Илићи одрадили прилично доста за свог живота. Покрао Неђо шуме Српске, а Саша добијао плату у електру а није ишао на посао, а сад тако и Неђо у Шумарији. Па су то пк нечијој мјери успјешни људи. А Млађо је јако велике успјехе направио у Српцу, само не могу ни једног да се сјетим ни ја а ни било ко други. А ко је нешто и направио у Српцу тај не смије да се петља с политиком и замјери црвенима. Неши свака част што се ухватио у коштац са њима и стао им на 'црту'. Далеко од тог да је савршен кандидат и да се није могао наћи бољи, али бих баш волио видјети кандидата који ји свима угодио- тај се још није родио.

Name

Неподобни

01.10.2020 17:33

Па ти сад нашао нешто да причаш,цијели свој живот живиш на терет државних јасли никад ништа радио ниси сад би да будеш начелник а прије четири години ниси могао скупити гласове да будеш одборник(имао 117 гласова) а како сад да добијеш пар хиљада.....мислим да би требао да се посветис свом пензионерском животу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подобни

01.10.2020 18:41

Вама из ДНСа би било најбоље кад би се повукли и Неђо и Млађо. Можда би вам тад Илић прошао. Једини би му био проблем што би морао ићи на посао да би зарадио плату, а на то Илићи нису навикли, то била велика промјена за њих.

Name

Мики мицко

01.10.2020 17:41

Додикова банда влада Србцом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

01.10.2020 18:09

а јесу навалили на овај Србац пред изборима хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

01.10.2020 20:05

Јел нема нико младји испред ПДП-а у Српцу??,докле ове старкеље свугдје трпит,овај у банци био,распала се,заједница зивинара исто тако једино га политика спасава ту ако не продје мозе стапове у БМW-а и на Саву на пецање,није политика за сваког...

ОДГОВОРИТЕ