Осмислили начин да политичаре одврате од уласка у школе

Пошто су институције показале одсуство воље за провођење епидемиолошке мјере о забрани уласка трећих лица у школе у Бањалуци и немоћ у спречавању злоупотребе ученика у циљу  политичке промоције, из бањалучког СДС кажу да ће, уколико већ нико други неће, они одговорити на ову појаву. 

Република Српска 30.09.2020 | 10:03
Осмислили начин да политичаре одврате од уласка у школе

Најавили су да ће уколико дође до поновног кршења ове мјере у школама слике политичара са страначких промоција, након што буду уоквирене у саобраћајни знак ЗАБРАНА бити полијепљене у близини сваке школе у Бањалуци. 

„Ова активност је осмишљена циљу одвраћања политичара од неодговорног и недозвољеног понашања, које представља потенцијалну опасност за здравље ученика, појашњава Младенка Доњак, предсједница Актива жена бањалучког СДС. 

„ Ако је Републички штаб за ванредне ситуације наложио да чак ни родитељи не смију ући у школе како би се и на тај начин спријечило евентуално ширење заразе, онда не видимо разлог да по образовним институцијама вршљају политичари, праћени свитом фотографа и камермана“, казала је Доњак.


 
Жељко Раљић, члан Извршног одбора ГО СДС Бањалука, каже да би поред политичара који крше епидемиолошке мјере, да функционише  правна држава, требали бити санкционисани и директори школа који дозвољавају овакве промоције у образовним институцијама.

„Поставља се питање због чега Министарство образовања толерише ово недопустиво понашање појединих директора и због чега никога од њих нису санкционисали“, упитао је Раљић.

Он упозорава да су поједини бањалучки политичари своју кампању базирали на злоупотреби образовног система у сврху страначке промоције. 

Саша Ловрић, члан Извршног одбора СДС наводи да се у злоупотреби ученика у протеклом периоду посебно истакао замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић, који је носилац одборничке листе СНСД-а у Бањалуци.

Он је рекао да Амиџићево и понашање појединих канидата са листе СНСД представља потенцијалну опасност за образовни систем у Бањалуци, саопштено је из ГО СДС Бањалука.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Дуле

30.09.2020 08:28

Ако нису ишли у школу када је требало, зашто би сада ишли ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

30.09.2020 17:35

Тацно, морају људи науцити бар основне ствари. А друго, СДС ми иде на зивце потенцирајуци пландемију измисљену. СДС, назалост, али си пропао. Јос прије 15 година. Данасњи СДС уопсте нема додира са стварним проблемима народа. Раде за Дудука, то је евидентно

Name

Мирјана

30.09.2020 22:31

Бравоооо...

Name

Индоктринација од малена

30.09.2020 08:31

Помозимо Отаџбини. Ко ће ако нећемо ми ? Када ако не сада ? Само Истина нас може ослободити. Долази ново вријеме. Не треба нас бити страх да будемо храбри. Подигнимо погнуте главе, покажимо достојанство. У славу Бога и наших часних Предака и за добробит наших Потомака рецимо коначно НЕ неправди, клептократији и квислинзима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

30.09.2020 08:49

Зашто Градоначелник Приједора обилази само једну Основну школу "Бранко Ћопић" ????????????? Добра директорица!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

30.09.2020 17:08

Зато се сад кандидовала за одборника, доста јој сликања и одрадјивања посла за друге, мандат у фотељи при крају, па ето.

Name

Ре

01.10.2020 15:11

Кретенцино

Name

Ја ја

30.09.2020 09:02

САМО ЦЕКАМ ДА ПОЦНУ ИЗБОРИ!!ДА ВИДИМ КАКО ЦЕ ПОУСТИТИ МЈЕРЕ И ДА ЛИ ИМА КОРОНЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Школарац

30.09.2020 12:11

Па људи и они имају право на образовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесен стизе

30.09.2020 14:06

КОПИРАЈУ ТИТА И ВУЦИЦА.ВИДИЛА ЗАБА ДА СЕ КОЊИ ПОТКИВАЈУ ПА И ОНА ДИГЛА НОГУ.ПУСТИТЕ ДЈЕЦУ НА МИРУ.МАТОРИ КОЈИ СУ ЦРВЕНЕ ПОДРЗАВАЛИ ОСТАРИЛИ НАКИ И ПОМРЛИ,САД ЈЕ НА СЦЕНИ СКОЛОВСНА ЕЛИТА У НАРОДУ КОЈЕ НЕМОЗЕТЕ ВИСЕ ВАРАТИ ПОД САТОРИМА.