Подгорица: Бечић и Бореновић о изборима и пријатељској сарадњи

„У Црној Гори се десила велика народна побједа која је имала велики значај читав регион, па тако и за нас у Републици Српској и БиХ. Показана је велика храброст, знање и мудрост и с те стране ми је битно да ПДП и Демократе наставе стратешку сарадњу која траје годинама уназад."

Република Српска 29.09.2020 | 14:01
Подгорица: Бечић и Бореновић о изборима и пријатељској сарадњи

Ово је рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић који се у Подгорици  састао са лидером Демократа – Демократске Црне Горе и новоизабраним предсједником Скупштине Црне Горе Алексом Бечићем.

"Њихово искуство са избора у Црној Гори значајно нам је и због судбоносних избора који ће се, сигуран сам, десити и код нас 2022. године када ћемо народном вољом побиједити режим у Републици Српској и БиХ", додао је Бореновић.

Бореновић је искористио прилику да још једном честита Демократама, коалицији коју су окупили, њиховим коалиционим партнерима, али прије свега братском црногорском народу који је у великом броју изашао на изборе и однио велику демократску побједу.

Поред Бореновића, у делегацији ПДП-а били су почасни предсједник Младен Иванић и замјеник предсједника Ненад Вуковић, док су са стране домаћина састанку присуствовали замјеница предсједника Зденка Поповић и генерални секретар Демократа Борис Богдановић.

„Нашу сарадњу карактеришу искрени, пријатељски и отворени односи, какви треба да буду између партнера. Трудимо се на сваком кораку, па и данас, да пошаљемо поруке помирења, љубави, слоге, заједништва, јер то је оно што треба Црној Гори, БиХ и Балкану", рекао је предсједсједник Демократа – Демократске Црне Горе Алекса Бечић.

Бечић је истакао да су се доста људи дијелили, да смо доста због погубних, али често вјештачких подјела сви заједно испаштали и да из тог разлога сви људи чистог образа и савјести, искрени, који имају добре намјере, знање, вољу и способност треба да сарађују на сваком пољу.

„Помирење је предуслов економског и моралног опоравка и мој сан и жеља је да имамо помирен Балкан, јер из тога нам свима може бити само боље", закључио је Бечић.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

29.09.2020 12:09

Бореновић је краљ,човјек има много пријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

29.09.2020 12:28

Бореновићу, опет ти бригу бринес о другој земљи, а плату примас овдје у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

29.09.2020 12:40

Ишао по савјет како да багру скине с власти у РС (па и вас назови ветерене). Само да се зна и ја сам ветеран, тј. бивши борац Војске Републике Српске, али нисам ни по ком основу привилегован. Поздрав за праве борце.

Name

Зворник

29.09.2020 12:56

Пао Мило1 јос да падне и Миле2...И то би то било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

29.09.2020 16:40

Неце Миле пасти док има повјерење народа.

Name

Ре Па

29.09.2020 17:46

Тачно!!!!

Name

Срки

29.09.2020 18:11

Није Мило пао, већ је изгубио скупштину, а ни то не би да Пленковић и Милановић нису замолили Хрвате да иду у дције колоне. Иначе, да ли ће сада Бореновић да моли Вучића за селфи?