Рачуни РиТЕ Угљевик поново у блокади

Главни рачун Рудника и термоелектране Угљевик од јуче је у блокади због неизмирених обавеза по основу експропријације, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 29.09.2020 | 12:08
Рачуни РиТЕ Угљевик поново у блокади

Рачуни су блокирани по основу правоснажних судских рјешења за наплату око 450.000 марака за експроприсану имовину физичких лица.

Подсјећамо, рачун највећег државног предузећа за производњу струје био је блокиран и у јулу ове године. Блокирао га је Тереx инжењеринг“ како би наплатио три милиона марака дуга, који управа годинама покушава да оспори.

Када је експропријација у питању, портал ЦАПИТАЛ је још у марту ове године писао о томе да је Министарство енергетике и рударства Републике Српске наложило управи Рудника и термоелектране (РиТЕ) Угљевик да што прије заврши поступак експропријације некретнина које се налазе у склопу експлоатационог поља на површинским коповима  „Богутово село“ и „Угљевик Исток И“, јер власници неоткупљених имања трпе велику штету.

Из Министарства су тада подсјетили да је РиТЕ Угљевик још 2013. године добио Уговор о концесији за коришћење угља којим се обавезао да се експлоатацијом минералне сировине неће наносити штета трећим лицима, што сада није случај.

Истим уговором су се обавезали да ће из властитих средстава ријешити имовинско – правне односе у оквиру одобреног експлоатационог поља у три фазе у периоду до 2020. године.

(Цапитал)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Симо

29.09.2020 10:12

Само бахато

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

29.09.2020 10:17

само паре наплатити од лопова из секте снсд који управљају са пропалом термоелектраном из Угљевика! Црвени кмери из снсд гдје год могу краду народ у Рс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесен стизе

29.09.2020 11:47

ВАЗНО ЈЕ ДА ДЕМОС И ДАКЈЕ ОД СРЕДСТАВА ТЕРМОЕКЕКТРАНЕ И РУДНИКА УГЉЕВИК ФИНАНСИРА ПРОЈЕКТЕ ПО СЕЛИМА И УГЛЉЕВИКУ ЗАУЗВРАТ КУПУЈЕ ГЛАСОВЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЦЕ ИЗБОРЕ.ДОК ПРОДЈУ ИЗБОРИ МНОГИ ЦЕ СТАВИТИ КЉУЦ У БРАВУ АКО СЕ И ДАЉЕ БУДУ УЗИМАЛЕ ПАРЕ ЗА ИЗБОРЕ.

Name

чупава глиста с равни табани

29.09.2020 11:19

Појединци мисле одузимати туђу имовину и на тој имовини зарађивати, како су они паметни, гдје се учи та школа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

29.09.2020 12:05

Приватизовати Р и ТЕ....под хитно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.09.2020 13:41

можда се и приватизује када се поравнају рачуни са Словенцима, читај, можда Словенци постану власници

Name

Тата

29.09.2020 13:01

це у пензију церка на посо.Мама це у пензију,синциц на посо,мозе и снајка,зет.Могу и дјеца политицких противника,синдикалиста,србијанаца...Немас знање,имас сколу,Сироки,Грацаница,Теоцак,Брцко,Травник...наравно да си ЦЛАН.Донеси 30+ сигурних гласова,мозда добијес рјесење јер си НАС.Све за НАС и НАСЕ! Они њихови, у ватрогасце,базен,салу,комунално....ЉЕПОТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

29.09.2020 18:48

Тако је кад се новац пере на све начине,фирма се својата као да им је наследство,гласови купују из средстава предузећа,запошљавање по мјери подобности,шуровање по принципу ја теби-Ти,мени.Једном ријечју БАХАЦЕЊЕ!Могла бих роман написати о недомацинском понашању управе,у којој се понашају као лешинари који фирму гледају као властити плијен.Ма,све је то крив народ који је дозволио да буде у цијењен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РиТЕ Угљевик

30.09.2020 09:18

Мало им што краду на РиТЕ хоће и у општинска власт да удју да покраду. Ал и овај пут ће бити више среће други пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба Загорка

30.09.2020 09:33

Узмите дјецо мотке у руке и истјерајте те лопове са Т.Е.Хоће у општину а знате да су довели Рашида и појела га маца. Урадили одсумпоравање час ради час неради. Довели Еником градњу да узима Тендер и 3 пута зграду радионице на Руднику поправљају. Зар ми на Општини немамо ниједну градјевинску фирму да обавља овакве послове. Шта би тек радили да су на челу општине?????? Кандидат за начелника пријављен у Бијељини тако да би све довео из Бијељине и Бања Луке а ви Угљевичани гладујте ко вас јебе. Ал запамтите како је овај господин дошао никад није било више штрајкова од стране радника на РиТЕ.

ОДГОВОРИТЕ