У Теслићу више стотина случајева крађе личних података

Владајуће странке припремају велику изборну крађу злоупотребом гласања путем поште, а само у Теслићу је забиљежено више стотина случајева крађе личних података и фиктивног пријављивања, тврди начелник Теслића Милан Миличевић.

Република Српска 29.09.2020 | 09:16
У Теслићу више стотина случајева крађе личних података

Он је рекао да енормно повећање броја пријављених путем поште, а чији је број дупло већи у односу на претходне изборе и који сада прелази сто хиљада, може проузроковати прекрајање изборне воље у цијелој БиХ.

– Сада је вријеме да се пониште све фиктивне пријаве и онемогући крађа идентитета. ЦИК има могућност да то учини и спријечи велику изборну превару – навео је Миличевић.

Он каже да изостанак санкција за раније починиоце изборних превара, ствара проблеме у провођењу фер и поштених избора.

– На референдуму који је одржан у Теслићу 2019. смо имали случај гдје је доказано да је предсједник бирачког одбора учествовао у замјени врећа са гласачким материјалом. Епилога тог случаја још нема, а да је тај човјек кажњен по кривичном закону сви остали у цијелој БиХ би се добро замислили да ли да се прихвате таквог посла – рекао је Миличевић.

Он је истакао да би политички пут овог друштва био потпуно другачији да није било изборне крађе и да би без ње грађани живјели много боље него сада.

Миличевић је поручио да се странке које желе да бране вољу гласача морају добро организовати и имати људе који ће у сваки метар пратити пут изборног материјала.

– Тренутно је то једини начин да се сачува изборна воља, јер се много пута доказало да су се грдно преварили, они који су се уздали у личну одговорност других у оваквом изборном процесу – рекао је Миличевић, саопштено је из СДС.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

РАСПУЦХИН

29.09.2020 07:26

Не мора значити да нови сазив "ЦИК"-а то неће урадити. Можда је ово , што их пуштају , само замка? Када их ухвате бити ће многи осуђени , избори поновљени а неке странке ће бити угашене и забрањене. Тек тада ће наступити стампедо из БиХ и биће гужве на границама као и у ваздушном простору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

29.09.2020 07:32

Тачно,од ријечи до ријечи.Они на лажима и крађи побјеђују годинамс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесен стизе

29.09.2020 07:32

САМО СЕ ОРГАНИЗУЈТЕ У ОПОЗИЦИЈИ,ЈЕДАН ДАН СЕ ВРИЈЕДИ ПОТРУДИТИ,МАЛО ИМ ТРЕБА ДА СЕ ОКЛИЗНУ,САД ЈЕ ЈАСНО ДА СУ ДО САДА КРАЛИ ИЗБОРЕ И ОПЕТ КУПОВАЛИ ПАПКЕ.ЦОРАВОМ ЈЕ ЈАСНО ДА ИХ НАРОД НЕ МОЗЕ ОЦИМА ДА ГЛЕДА.САД СУ СЕ ПОЦЕЛИ БАВИТИ ПРОЈЕКТИМА СА СРБИЈОМ ГДЈЕ ИМ ВУЦИЦ ДАЈЕ АПСОЛУТНУ ПОДРСКУ.ПРИМЈЕР ЈУЦЕ НА РАЦИ ,САСТАКИ СЕ САМИ ПАПЦИ.КАКО ЈУЦЕ ПАПАК ВОЈИН МИТРОВИЦ КАЗЕ ДА ЈЕ САДАСЊА ВЛАСТ У БИЈЕЉИНИ УРАДИЛА МНОГО НА ИЗГРАДЊИ МОСТА.КОЈА САДАСЊА ВЛАСТ У БИЈЕЛХИНИ ЈЕ МЈЕСЕЦ ДАНА,АКО ОН НЕ МИСЛИ ДА ЈЕ МИЦО ПАПАК СВА ВЛАСТ У БИЈЕЉИНИ КАО СТО ЈЕ УМИСЛИО ДА ЈЕ ДОДИК РЕПУБЛИКА СРПСКА.ЗЕСТОКА БОРБА ОРЕДСТОЈИ ПРОТИВ ЊИХОВИХ ЛАЗИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бато

29.09.2020 07:47

У Зворнику УС скинула са бирацких пола опстине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

29.09.2020 08:28

Секта се служи свим и свачим најпознатији Бањалучки забављач Гера се кандидовао испред СНСД-у 63 години за власт. Дотакли смо дно дна.Шта су све људи спремни продају вјеру за вечеру.Како да ту багру плаћамо сопственим новцем,докле више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дренка

29.09.2020 08:54

Има Муп ријесице они то за цас.Ахахаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.09.2020 12:39

има пар хиљада, али ово 'пусте' да се надје неколико да не гледају висе...

Name

Прилика

29.09.2020 09:26

Имате прилику да у Теслићу гласате за лопова, можда буде боље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

29.09.2020 13:43

За лопова се гласало уназад 8 година

Name

Фантомас

29.09.2020 12:42

Подаци људи се прикупљају који неце излазити на гласање. То су обицно лица која су на раду у иностранству и неце долазити на дан гласања због новонастале ситуације са вирусом. Тразе се од њих лицне карте и слицно. Крадје це бити то је јасно. Неколико маркица це одрадити своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИК

30.09.2020 09:49

Треба сад осветлити образ и показати како треба поступити против оних који манипулису изборима и крадјама индетитета градјана и мртвих без обзира која странка то покусавала. Уколико ЦИК неуради посао постено нека их је срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топрек

01.10.2020 03:08

Госпон Миличевића само то занима, а што Теслић има три контејнера за одвоз смећа, њега за тим заболи дупе

ОДГОВОРИТЕ