Ким: Молим вас помозите, Јерменија је нападнута

Влада Јерменије прогласила је ратно стање због ескалације ситуације у региону Нагорно Карабах. Јерменски званичници, како су јавили светски медији, објавили су и општу мобилизацију.

Забава 28.09.2020 | 11:13
Ким: Молим вас помозите, Јерменија је нападнута

Такође, ратно стање прогласила је и влада Азербејџана. Док ескалација између две сукобљене стране траје, огласила се и америчка старлета Ким Кардашијан, која је иначе јерменског порекла.

Она је осудила Азербејџан, а замолила је америчког гастроентеролога Ерика Есралиана, који је такође јерменског порекла, да дели вести на друштвеним мрежама да је, како наводи, Јерменија нападнута.

- Молим Вас, Ериче Есралиан, делите вести да је Јерменија нападнута. Молимо се за храбре мушкарце и жене које ризикују своје животе да би заштити Артсак (друго име за регион Нагорно Карабах, прим. аут). Вести су обмањујуће и то нису "сукоби" - написала је Ким Кардашијан на Твитеру и наставила:

- Јерменија је била жртва ничим изазваних напада Азербејџана и предвидиве кампање дезинформација која је прати. Азербејџан блокира друштвене медије, осим за ратну пропаганду - тврди Кардашијанова и додаје:

- Потребни су нам међународни посматрачи који ће истражити и позвати на међународне политичке и дипломатске мере како би се спречила непотребна ескалација и трагедија. Користите: анца.орг/алерт да бисте позвали Белу кућу и Конгрес на напад Азербејџана на Нагорно Карабах - пише Кардашијанова и наставља:

- Позовите да Баку престане са увредљивом употребом силе, да се прекине сва америчка војна помоћ Азербејџану која се користи против Јермена и упозорите Турску да престане да шаље оружје и борце у Баку - закључила је Ким.

Планински регион Нагорно-Карабах, без излаза на море, предмет је нерешеног спора између Азербејџана, у ком се налази, и његове етничке јерменске већине, коју подржава суседна Јерменија.

Током 1988, пред крај совјетске власти, азербејџанске трупе и јерменски сецесионисти започели су крвави рат који је фактички независну државу оставио у рукама етничких Јермена када је 1994. године потписано примирје.

Преговори нису довели до трајног мировног споразума, а спор је остао један од "замрзнутих сукоба" постсовјетске Европе.

Конфликт вуче корене више од једног века у надметању између хрићанских Јермена, туркијских народа и персијског утицаја.

(Блиц)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Погледајте геог. карту

28.09.2020 09:36

Комад земље усред Азербејџан, покушава се већ 100 год припојити Јерменији. И лудом је јасно о чему се ради. Увијек на исту карту угрожености народа се покушава отети тудја земља. Тешко да ће то проћи. Само народ гурају у рат чији је исход већ сада познат. СМРТ и страдање Јемена. Жалосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сспx

28.09.2020 10:30

Ај не лапрдај.95% становниства нагорно карабаха цине Јермени.Стаљин је исти отео Јерменији и предао Азербејдзану. Распадом СССР Јерменија ратом враца сто јој је стаљин отео.

Name

РЕ Свима

28.09.2020 11:05

Никад територија Нагорно-Карабах није била у саставау Азербејџана, они је само сматрају својом територијом.Током историје, подручје данашњег Нагорно-Карабаха налазило се у саставу Персијског царства, Јерменије, Римског царства, Омејадског халифата, Абасидског халифата, Селџучке државе, Илканата, Џалајридске државе, државе Кара Којунлу, државе Ак Којунлу, Руског царства и Совјетског Савеза.Никад Азербејџан није имао суверенитет над територијом Нагорно-Карабаха.

Name

Хмм

28.09.2020 10:05

Ким,па то је територија Азербејџана и Јермени су први напали !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.09.2020 10:23

И ја казем,помозимо Азарбејдзану јер је нападнут.

Name

Мирко

28.09.2020 10:18

Очигледно Азербејџан уз помоћ Турске хоће да Јермене истјера са њихове древне земље. Пуна подршка братском јерменском народу. Неће Русија дозволити никакву ескалацију сукоба, то је руска сфера утицаја и они ће ту посредовати да се уведе праведан мир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кока

28.09.2020 10:24

Не мијесај се у политику,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантер

28.09.2020 10:37

Опет Русија умјесала прсте. Не могу они мирни. Зеле и Балкан запалити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

28.09.2020 13:18

Увијек је Русија крива. :)))