Опасно је понашати се као да вируса нема!

Доктор Срђа Јанковић је коментаришући то што је у Србији још увијек релативно контролисана ситуација и нема скокова у броју обољелих од корона вируса, као што се то ових дана дешава у Европи и региону, рекао да са коришћењем маски и поштовањем мјера спречава могућност да се вирус појави у увећој мјери него што је сада.

Србија 27.09.2020 | 14:33
Опасно је понашати се као да вируса нема!

Он је, на гостовању у јутарњем програму телевизије “Пинк” истакао да нема постепених ризика, додаје да повратници могу донијети вирус, али и да свако окупљање доноси ризик.

–"Треба да водимо рачуна како да сведемо ризике на минимум. Опасно је да се понашамо као да вируса нема",  рекао је др Јанковић.

Када су повратници у питању, др Јанковић истиче да је уведена мјера за њих, мјера колективне свијести да сви заједно доприносимо резултату.

"Није био циљ да се у некога упире прст, али је важно имати брзе реакције, али и свијест о појави ризика. Сада можемо да реагујемо боље када имамо увид у ситуацију. То је први предуслов да се она контролише и мијења",  рекао је др Јанковић.

Како каже, кретање није никоме ограничено, нити ће бити.

"Већина стручњака сматра да не можемо потпуно избјећи пренос вируса током сезоне, али је битно да се контролише и не дозволи неконтролисани пораст", рекао је др Јанковић.

Коментаришући стање у региону, доктор каже да вирус није синхронизован свуда, и додаје да постоје осцијације које су неминовне.

"Индустрија је кренула, посебно туризам, који носи ризике и ни једна земља не може потпуно да контролише", рекао је др Јанковић.

Јанковић је, коментаришући вакцине, рекао да је јако битно од чега се састоје и њихов састав са стручног аспекта и истиче да је народу углавном битно одакле долази, али и да то није од пресудног значаја.

Како каже, сви су се помало и уморили и жељни су да се ово све заврши, па су се сви бацили максимално да проналазак најбоље вакцине.

"Ниједна земља више не може да издржи психолошки притисак споровођења мјера нон стоп",  рекао је др Јанковић, преноси Блиц.

(Српскаинфо)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Мирко

27.09.2020 13:36

А гдје ти је маска на лицу ? Што рече Душко Трифуновић ово је сад твојих 5 минута, ал ипак пред нама стоји живот цијели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАНдемија

27.09.2020 13:51

А још горе је понашати се као да вирус постоји...

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ПЛАНдемија

27.09.2020 14:50

Хахахахаха, бас!!! Браво за коментар.

Name

Слуге

27.09.2020 15:10

Опасно је вас гледати, а још опасније слушати. Како оно, ако имате симптоме, имате га, ако немате, опет га имате. Све сте рекли, ко сте и како сте завршили факултете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариц

27.09.2020 17:25

Јос у марту сам провалио глобалисте,сектасе а и вас плаценике за мене је опасно вас слусати и гледати не уклапам се у вас план и ја и све висе људи који мисле својом главом и који вас не слусају зликовци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.радник

27.09.2020 17:50

Срам вас било, какво омаловажавање уваженог и честитог стручњака. Е вала сте права Пландемија, беспослени и безобразни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

27.09.2020 18:31

Ајде не будали куси је усао у бијеле мантиле и у васе редове само народ упропаставате плаценици крими организације сзо

Name

Ре

28.09.2020 12:41

Сумњам у сваког доктора и његову специјализацију кад видјех како се постаје. Сједиш и радиш на једном радном мјесту, а специјализација се сама заврши на познатој академији. Нема даље. Пропаст. И онда повјери орган том "стручњаку".

Name

Ре

28.09.2020 14:56

И ти си мед. раднице у колапсу, сатра се ти од посла,а? Срам те било!!!

Name

Хахаха

27.09.2020 18:30

Најбоље је понасати се као да нема тебе и осталих плаценика из пландемијских кризних лазних стабова.

ОДГОВОРИТЕ