Леброн уништио Јокићеве снове о прстену

Лејкерси у великом финалу после 10 година чекања!

Свијет 27.09.2020 | 11:30
Леброн уништио Јокићеве снове о прстену

Јокић и дружина нису имали снаге за ново чудо, бајка Денвера је нажалост завршена

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса победили су екипу Денвер Нагетса (117:107) у петом мечу финалне серије и тако укупним резултатом 4:1 изборили пласман у финале НБА лиге.

Денвер се није предао без борбе. Нагетси су озбиљно намучили фаворизованог ривала и у петом мечу финалне серије Запада. Још једном су успели да надокнаде велики заостатак, међутим, остали су без снаге за потпуни преокрет. Лејкерси су у трећој деоници имали +16, али у финишу четвртине Денвер стиже до изједначења 84:84. Ипак, Леброн није дозволио да тим из Колорада направи ново чудо. На крилима популарног "Краља" Лејкерси се поново "одлепљују" и оверавају велико финале после десет година чекања.

Леброн је био незаустављив на овом мечу, утакмицу је завршио са 38 поена, 15 скокова и 10 асистенција. Ентони Дејвис га је пратио са 27 поена.

Никола Јокић је био најбољи у свом тиму са 20 поена, седам скокова и пет асистенција, али поново је имао проблема са личним грешкама (5). Судије су преоштрим досуђивањем фаулова потпуно избациле из ритма центра Денвера, који је у првом полувремену играо свега осам минута.

Лејкерси ће се у финалу састати са победником финала Истока, у ком Мајами води против Бостон Селтикса са 3:2.

Последњу титулу Лејкерси су освојили 2010. када су играли последњи пут у финалу, а тада је побеђен управо Бостон.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар