Кривокапић открио шта се догађало под Острогом

Кандидат за мандатара Црне Горе Здравко Кривокапић каже да је био изненађен што је предложен за мандатара јер је на састанку под Острогом био другачији став.

Регион 26.09.2020 | 18:50
Кривокапић открио шта се догађало под Острогом

Кривокапић је рекао да је на састанку под Острогом један од лидера Демократског фронта рекао да пре подршке кандидатури Кривокапића мора проћи проверу страначких органа.

Он је казао да га то није увредило и да је спреман да прође сваку проверу јер се тако гради поверење.

Говорећи о састанку у манастиру Острог Кривокапић је рекао да је "имао осећај да ће ипак доћи до неког договора".

"Међутим, класично је било да договора нема. Знајући за то, ја сам човек који тада воли своје мисли да преда некој књизи. Ја сам узео дивну књигу, она је духовна литература и читао до поноћи ту књигу.... Уживао сам читајући и доживео мир и спокој и ујутро сам био другачији човек. Та духовна литература вам улива додатан мир, даје вам стрпљење које је необјашњиво.

Рекао сам, да сам данас грађанин као сваки други, што бих се узбуђивао хоће ли бити мањинска влада, хоће ли мандатар бити било ко други. Нисам знао да су друштвене мреже направиле један невероватан притисак. То сам сазнао у 6 сати у среду када сам дошао кући. Тако ми је рекао један од мојих најмилих који ми је рекао "тата па они нису имали други избор".

Ја ни о томе нисам размишљао ко има какав избор, јер мене избор не интересује, ја сам био изненађен што сам био предложен за премијера, јер је претходно вече био сасвим другачији став. Помирио сам се са тим и желео да свој мир и комодидет уживам у кругу породице иако сам спреман да се жртвујем до краја како би наш народ доживео оно што треба”, објаснио је Кривокапић.

Казао је да је "Острог најбоље место ако неко жели да направи договор".

"И ту није направљен договор. И то мене забрињава. Када сам ушао у Скупштину сам сео на место које ми је неко одредио. Нисам знао да ћу да будем предложен. Био сам лично изненађен, не само ја него многи политичари који су били мени иза леђа и са десне стране и то представља причу која мене забрињава као човека и будућег премијера. Хоћу ли бити премијер то ћемо још да видимо, тај предлог ће вероватно да проживи неко време, па ја се надам да ће и наш народ схватити...", рекао је.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић предложиће мандатара за састав владе до 23. октобра.

"Председник Црне Горе ће, сходно Уставом утврђеним недлежностима, обавити предвиђене процедуре и предложити мандатара за састав владе у року од 30 дана од дана конституисања Скупштине", казали су из кабинета.

Посланици нове парламентарне већине, њих 41, подржали су својим потписима носиоца листе "За будућност Црне Горе", Здравка Кривокапића, за мандатара нове владе.

(Вијести.ме)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Митар

26.09.2020 18:18

Ако мислимо ици напријед морамо раскрстити и са религијом и са политиком. Људи немојте бити наивни, мислите својом главом

ОДГОВОРИТЕ
Name

митре

27.09.2020 14:20

Не лупај,вецина влада у ЕУ се савјетују са црквом али ти мозда имас у себи комунизма па тако мислис.