Медицинска сестра убодена ножем у болници

Медицинска сестра Ф.Б. са Клинике за урологију убодена је данас ножем у Универзитетско клиничком центру у Приштини, потврдио је портпарол косовске полиције Бајрам Краснићи.

Регион 26.09.2020 | 18:18
Медицинска сестра убодена ножем у болници

Он је рекао да је полиција око 14.35 часова полиција обавијештена о случају ''убода ножем'' који се догодио у Унивезитетском центру, да су полицијске јединице изашле на лице мјеста и да је покренута истрага, преноси Косово онлајн.

Синдикат медицинских сестара Косова најоштрије је осудио напад и повреду медицинске сестре и позвало органе безбједности да се што прије позабаве овим случајем, а починиоце да казне.

"Није први пут да се такви случајеви дешавају. Позивамо полицију да предузме хитне мјере, у одбрани медицинских сестара, како се овакви случајеви више не би поновили", наводи се у саопштењу Синдиката.

Синдикат је позвао све медицинске сестре које су биле на послу, да се окупе испред Хитне помоћи, у знак протеста због повреде медицинске сестре.

Универзитетско клинички центар Косова је потврдио да је нападнута Ф.Б. која ће бити подвргнута хируршкој интервенцији.

Из ове институције наводе да изражавају дубоко огорчење због овог случаја и најоштрије осуђују нападе на здравствене раднике који су неприхватљиви.

"Увреде, насиље, па чак и физички напади, попут данашњег напада су континуирани, па позивамо све грађане да поштују рад здравствених радника. Надамо се да је ово последњи пут и да се напади на здравствене раднике зауставити једном заувек", поручују из Универзитетског центра.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СТРАСНО

26.09.2020 20:13

Бице тога јос пуно,пуно.Свијет је излудио од тзв короне . Постацемо као канибали поцецемо уједати једни друге.

ОДГОВОРИТЕ