Кривокапић позвао Вучића да посјети Црну Гору

Кандидат за мандатара црногорске владе Здравко Кривокапић изјавио је синоћ да је спреман да се извини предсједнику Србије Александру Вучићу као што је, како каже, као хришћанин спреман се извини сваком ако је погријешио.

Регион 26.09.2020 | 08:15
Кривокапић позвао Вучића да посјети Црну Гору

Истакао је да ће, када буде премијер, први званични позив да посјети Црну Гору упутити предсједнику Србије.

Гостујући на подгоричкој А1 тв. , Кривокапић је потврдио да је у емисиј “Фаце то Фаце” рекао да су председник Александар Вучић И предсједник Мило Ðукановић већи пријатељи него што су он и његов кум.

Подврдио је да је у истој емисији рекао да га Вучићеви медији нападају због послова које Вучић има са Милом.

Тврди, међутим, да у тој изјави никада није повезао Београд на води са било каквим везама између предсједника Србије и предсједника Црне Горе.

Када је то рекао мислио је, каже, да се он са својим кумом виђа једном у четири године, а Вучић и Ðукановић су се, додаје, видјели на неком самиту, у децембру 2019.

На опаску да је мало ублажио тон и питање да ли је то након саопштења Амбасаде Србије у Подгорици, захтева Милана Кнежевића да се извини Вучићу или се само покајао, Кривокапић је поновио:

"Ја сам рекао то што сам рекао и знам зашто сам то рекао. Али нисам рекао како је то доживљено. Молио бих да грађане да погледају ту емисију ''Фаце то Фаце''… Нисам имао злу намјеру, већ само свједочио да су се Вучић И Ðукановић сретаил И да су то били радосни сусрети… Зашто нису ту радост пренијели на две државе".

Не жели каже да прича о томе, јер не би да те “личне односе пресликава на оно што је много значајније, а то је да су грађани Србије и Црне Горе два братска и кумовска народа”.

Грађани двеју држава, сматра, не би требало да доживе те реакције које су у овом тренутку тако исказане, јер не представљају оно што је најважије.

А најважније, према његовим речима, је да Србија и Црна Гора имају добре институционалне односе.

Коментаришући прозивке да као премијер Црне Горе неће прво посјетити Београд, Кривокапић каже да ће то тако бити, али да из ове мисије позива лично предсједника Вучића да посјети званично Црну Гору.

Додао је да предсједник Вучић ни као премијер, ни као предсједник није посјетио званично Црну Гору, као ни да Ðукановић није посјетио званично Србију, а сви, како тврди, знамо да је у Београду висе пута био незванично.

“Молим грађане Србије и Црне Горе да ово не доживе као сукоб са било ким. Ја желим најбоље односе управо са Србијом и покаушаћу свјим дјеловањем да покажем да је то могуће урадити, али И да то не буде лични однос предсједника или премијера, макар се звао Здравко Кривокапић, са неком другом особом из региона”, навео је.

Истиче да са Србијом и са свима жели односе на узајамном поштовању и што је, како наводи, најважније да та ријеч која је изговорена с једне или друге стране не буде “мјера односа које се преплићу на држвном ниову”.

(Тањуг)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

е сада

26.09.2020 06:43

Има ли код нас овакав човјек? Само човјек овог калибра могао би нас спасити од пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сад

26.09.2020 07:08

Зависи одакле си

Name

Сада не!

26.09.2020 07:52

Уколико зелимо промјене морамо наци цовјека слицних параметара. Проблем је сто највеци дио професора са факултета или имају титуле (докторати из Горње касабе), а немају знања или су се приклањали увијек уз владајуце ради лицне користи.

Name

11903

28.09.2020 13:06

Требали би наси властодрзци који злоупотребљавају подигнута 3 прст да виде како то овај цовјек ради. О томе сам написао неколико коментара. Овако подигнута и састављена 3 прста тумаце свето тројство, то јест, Оца и Сина и Духа светога. Онако како то нас Милорад и његове присталице цине у име поменутог тројства сигурно није, а у ције је нек народ размисли?

Name

Како

26.09.2020 06:51

Тата каже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.09.2020 07:23

Ма не извињавам се никоме на Балкану, јер ту у политици нема баш пуно људи од интегритета. Баш у тој Србији Вучићеви таблоиди праве раздор код вас и пази се од њих. Тај је аутократа и радикал био и остао а све што ради је за останак на власти. Будеш ли и ти Додик нисте онда ни ви урадили ништа.Само демократија у правом смислу може повући напред, све друго је демагогија.

Name

Ре На Ре

26.09.2020 10:06

Да ти мало отворим очи кад ти бог није дао памети. Можемо ми Вучићу пребациват шта хоћемо али му нико немозе спори ти да је на најдемократскији начин освојио власт. Тај човек је једини политичар који је био опозиција народу у изборној трци обећао ако победи да ће им смањити И плате и пемзије И добио убедљиво изборе. На крају је то и урадио и онда је Србија након 2-3 године штедње кренула узлазном линијом и сваке године стоји боље него претходне. Они који пљују Вуцица нека ми кажу који је то политицар на тај начин дошао на власт. А сто он сад има 70%подрске то је зато што човек што је обећао и остварује. Гради путеве, фабрике, изграђује Србију и њене градове и народ то види.

Name

НР

26.09.2020 07:13

Само промјене са паметним људима доносе бољитак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

26.09.2020 07:40

Засигурно најбољи прије свега човјек па онда и политичар на овим просторима! ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре А

26.09.2020 08:52

О коме говорис? У сваком слуцају, појма немас.

Name

Оливер

26.09.2020 08:48

Што даље од Србије то је боље за вас Црногорце маните се Вучића ако мислите добро Црној Гори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрт фасизму

26.09.2020 09:21

Прво скочи па реци Хоооппп! Сачекаћемо да видимо шта Дритан каже !Све ми личи на Сјеверно Македонски СЦЕНАРИЈ!!Понављање избора СЛИЈЕДИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордон

26.09.2020 09:47

Нормално да се предсједници сретну и разговарају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

26.09.2020 09:52

И ти вец поцео муљати и прати се? Рекао сам, ал нисам мислио??? Ста си јос рекао, а да ниси мислио? Ма сви сте ви ФУЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

26.09.2020 13:41

Фотографија говори све ста он мисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.09.2020 14:30

Објасни, на ста си конкретно мислио.Мозда је требао да дрзи расирена три прста,као ове комуњаре..??

Name

Ја

26.09.2020 14:43

Е јеси позвао праву особу

ОДГОВОРИТЕ