Ухапшено 120 људи због продаје лажних лијекова и маски

Више од 120 људи ухапшено је широм свијета у току специјалне акције због продаје кривотворених лијекова, медицинске опреме и заштитних маски путем интернет.

Свијет 25.09.2020 | 19:55
Ухапшено 120 људи због продаје лажних лијекова и маски

Ову информацију објавио је шеф Националног централног бироа (НЦБ) Интерпола Министарства унутрашњих послова Русије Александар Прокопчук.

– Као резултат акције истражних органа, више од 120 криминалаца је приведено широм свијета. Кривотворени медицински производи у вриједности већој од 14 милиона долара заплијењени су из илегалног промета. Међу њима су антивирусни лијекови и заштитне маске – рекао је Прокопчук, јавља АПА позивајући се на ТАСС.

Прокопчук је такође напоменуо да је специјална операција назива Пангеа изведена у марту ове године истовремено у 90 земаља.

– Акција је била усмјерена на борбу против илегалног промета лијекова и медицинских средстава на интернету. С обзиром да се почетак операције готово подударао с одлуком Свјетске здравствене организације да прогласи пандемију због ширења коронавируса, ова акција била је од посебне важности – додао је шеф руског бироа Интерпола. 

Према његовим ријечима, само у Русији је провјерено више од четири хиљаде сумњивих интернет страница и профила на друштвеним мрежама, те је идентифицирано више од двије хиљаде субјеката укључених у илегалну продају лијекова и медицинских средстава на интернету.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Скептик

25.09.2020 18:27

А које су то ИСПРАВНЕ маске и лијекови???!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

25.09.2020 21:19

Браво! Вјероватно оне које продају амери и руси, па дијеле добит ???

Name

Слоба

25.09.2020 22:22

Хахахахаха вала бас .Насмија ме постено .1