Српкиња на листи ХДЗ у Мостару блиска је СНСД-у

"Ми имамо информацију да је та госпођа блиска СНСД-у и то је врло опасно и евидентно је да се ту нешто дешава. Јединство није нарушено, али је српски корпус у Мостару пољуљан и надам се да ћемо до краја остати заједно јер имамо шансу да добијемо два аутентична Србина у Градском вијећу.

Босна и Херцеговина 25.09.2020 | 09:15
Српкиња на листи ХДЗ у Мостару блиска је СНСД-у

 Кандидатура Миљане Ковачевић на листи ХДЗ-а пољуљала је јединство Срба у вези са заједничким наступом на изборима у Мостару јер у СДС-у тврде да је она блиска СНСД-у, док у овој странци истичу да то није тачно и да неко покушава да поремети добре односе који су успостављени.

Ипак, заједнички наступ Срба на изборима у Мостару нико не доводи у питање и готово углас тврде да односи нису нарушени и да никада нису били ближе томе да аутентични представници Срба уђу у Градско вијеће Мостара, што се до сада није десило, а што би био огроман успјех.

"Јединство није нарушено. Координација српских удружења у Мостару и даље заједно ради са СНСД-ом и СДС-ом, а на такве ударе и подметања смо навикли и вјерујемо да ћемо овај пут успјети. Ангажовали смо све од Сиднеја до Ванкувера и више од 200 људи на терену ради за исти циљ и на регистрацији бирача и изузетно смо задовољни како се ствари одвијају", рекао је за "Независне" Душан Голо, предсједник Координације српских удружења у Мостару. 

Иначе, проблем је настао кандидатуром Ковачевићеве јер у СДС-у сматрају да је она блиска СНСД-у те да ова странка на тај начин тражи излаз у случају да српска листа не прође цензус.

С друге стране, у СНСД-у истичу да Ковачевићева није њихов члан те да Срба има и на листама СДА и СДП-а те да је то у Мостару одувијек било правило да све странке кандидују Србе јер су њима загарантована четири мандата у Градском вијећу Мостара.

"Ми имамо информацију да је та госпођа блиска СНСД-у и то је врло опасно и евидентно је да се ту нешто дешава. Јединство није нарушено, али је српски корпус у Мостару пољуљан и надам се да ћемо до краја остати заједно јер имамо шансу да добијемо два аутентична Србина у Градском вијећу. Регистрација бирача из иностранства иде добро јер су сви препознали моменат и да имамо шансу", рекао је за "Независне" Вукота Говедарица из СДС-а.

С друге стране, у СНСД-у тврде да је кандидатура Ковачевићеве као наводног члана СНСД-а чисти спин и покушај појединаца да "сруше заједнички наступ" на изборима у Мостару.

"Сви имају Србе на листама и не знам гдје баш ту жену нађоше. Она није члан СНСД-а и њено је пуно право да буде на листи на којој жели. Посао регистрације бирача из иностранства иде одлично и млади људи раде у двије смјене и по цијелу ноћ због временске зоне. Рок за регистрацију нам истиче 6. октобра и до тада морамо анимирати што више људи да се пријави да гласа на изборима у Мостару", рекао је за "Независне" Младен Крњеушић, предсједник Градског одбора СНСД-а у Мостару.

Да би Срби добили своје аутентичне представнике у Градском вијећу Мостара, неопходно је отприлике око 1.600 гласова за прелазак цензуса и мало више од 2.000 гласова за два вијећника, а до сада је за гласање из иностранства регистровано око 800 људи. Како су раније истакли, циљ је да се у Градско вијеће уђе с најмање два вијећника која, с обзиром на Статут Мостара, гарантују заштиту Срба и омогућавају активно учествовање у доношењу свих одлука у вези с градом.

До сада су Србе, којима су загарантована четири мјеста, у Градском вијећу заступали људи који су дошли из СДА, ХДЗ-а и СДП-а, и никада до сада нису потегнули питање виталног националног интереса, на шта имају право с обзиром на дводомно функционисање града Мостара.

(Независне) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Из

25.09.2020 07:29

Па за овог Младена Крњеушића кажу да је бивши удбаш а удбаши само иду снсд -е.Или подмукло и хињски задају ударац у леђа као Омер Петровић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

25.09.2020 07:58

Аутентични Срби,остали Срби у Мостару ваљда нису прави и "аутентицни"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

25.09.2020 15:53

Вријеме је показало да не постоји суштинска разлика између једних и других, пошто и једни и други су заказали у побољшању положаја Срба у Мостару.

Name

Хе Хе

25.09.2020 08:33

Проституцију и дрогу легализовати, било би поштеније, а овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

На Комсица

25.09.2020 09:09

Дрвље и камење, није аутентитац, а то јесте и безбдој слуцајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

искоса

25.09.2020 09:15

То је "аутентична српкиња", неке нека, ХДЗ ће на следећим изборима изгубити и дом народа, само опуштено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

25.09.2020 15:03

Чуј коментара "блиска". Па тако се може рећи да је блиска и са ОВК. Водите ви господо бригу о својим кандидатима и њих контролишите да ли су сигурни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

25.09.2020 15:50

Игра на двије стране. На једну страну заговарају српско јединство, а на другој страни су у коалицији са Хрватима. СНСД наноси штету положају Срба у Мостару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајд не сери,

25.09.2020 16:34

А цији су хрвати и босњаци у р,су.него додикови снсд-ови који заступају та два народа. о цему трабуњис хало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за 'ајд не...

27.09.2020 07:17

Није СНСД представник српског народа.Ниста они немају, нити су имали (упорно то доказују) са српским народом.Одакле Ти то?

Name

херцеговац

26.09.2020 09:13

Ја па СНСД јој је и рекао да иде на листу ХДЗ-а сурадња два буразера против трецег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

26.09.2020 10:28

ХДЗ, СНСД, И СДА су углавном врло блиски једни другима.

ОДГОВОРИТЕ