Лејкерси зауставили Јокића, помогле и судије

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса савладали су Денвер Нагетсе 114:108 и повели 3-1 у финалу Запада НБА плеј-офа.

Кошарка 25.09.2020 | 07:20
Лејкерси зауставили Јокића, помогле и судије

Лејкерси су контролисали резултат од почетка до краја меча, потпуно су зауставили Николу Јокића, Нагетси су имали резултатски прикључак, али нису успевали да преокрену резултат.

Кључни детаљ меча догодио се три минута пре краја, када су судије пропустиле да свирају фаул Џејмса над Марејем, у нападу Денвера при вођству Лејкерса 105:102.

"Језераши" су потом побегли на 109:102, а онда у пенал завршници "одбранили" вођство и стигли на победу од великог финала НБА лиге.

Предводио их је Ентони Дејвис са 34 поена (10/15 из игре) који је погодио првих седам шутева у низу те донео Лејкерсима двоцифрену предност у првом полувремену.

Иако је играо очајно током већег дела другог полувремена, Леброн Џејмс је био сигуран у завршници меча и на крају завршио са 26 поена (7/18) уз 9 скокова и 8 асистенција.

Двоцифрен учинак имали су још Кантевијус Колдвел-Поуп са 13, Двајт Хауард са дабл-даблом од 12 поена и 11 скокова уз сјајну ролу у првом полувремену, те Раџон Рондо са 11 поена и 7 асистенција, те Кајл Кузма са 10 поена.

Нагетсе је предводио Џамал Мареј са 32 поена (12/20) и 8 асистенција уз неколико невероватних кошева којима је одржавао Денвер у животу.

Ипак, није имао адекватну подршку саиграча, чак ни Николе Јокића који није могао да се носи са расположеним центрима Лејкерса, а када се разиграо у другом полувремену, ушао у проблеме са фауловима (пет на осам минута пре краја.

Србин је меч завршио са 16 поена (6/13) уз 7 скокова и 4 асистенције. Поен више је постигао Џерами Грант, 13 је додао Мајкл Портер уз 8 скокова, а 12 Монте Морис.

Међутим, саиграчи Јокића и Мареја су одиграли поприлично лош меч, посебно у одбрани где су Лејкерси са лакоћом поентирали поред Портера, Крега, Пламлија и искусног Милсепа који је такође брзо ушао у проблем са фауловима, а имали су и дупло више офанзивних скокова од Нагетса (12-6).

Пети меч је на програму у ноћи између суботе и недеље, такође од 3 часа по нашем времену.

(Б92) 

Коментари / 0

Оставите коментар