Неодазивање Тадићеве је чисти безобразлук!

Члан Комисије за утврђивање стања у правосудним институцијама БиХ Драган Мектић казао је за Н1 како је скандалозно да главна тужитељица БиХ не поштује институције БиХ. Њено неодазивање на позиве ове комисије окарактерисао је као "чисти безобразлук".

Босна и Херцеговина 24.09.2020 | 18:55
Неодазивање Тадићеве је чисти безобразлук!

"Она је у први мах говорила да се неће одазвати, да Парламент нема никакву надзорну улогу над правосудним системом, а након што се појавио одређени број судија из Суда БиХ и нижих судова те члан Врховног суда ФБиХ она је вјероватно преконтала нешто у својој глави, али упорно избјегава да се појави.

Ми смо као комисија Гордани Тадић до сада слали неколико позива и нудили термине који јој одговарају. Није осјетила потребу да комуницира с овом комисијом, него је послала допис да данас не може да присуствује због обавеза и сада смо јој понудили неколико термина до краја овог мјесеца или у октобру мјесецу - који год дан изабере ми ћемо се појавити. То је чисти безоразлук који говори колико не поштује институције БиХ, а посебно парламентарну скупштину која је највиши ниво власти", казао је Мектић у Дану уживо.

Коментирајући њене изјаве да се жели појавити пред комисијом јер има доста тога да понуди у вези побољшања правосудног система, казао је да, "ако нуди рјешења, на основу овога што ради, онда смо у још горој ситуацији.

"Она је једна од најодговорнијих особа за овакво стање у правосуђу у БиХ", додао је.

Коментирајући избор Биљане Симеуновић за чланицу ВСТВ-а, која је добила више гласова од Ведране Мијовић, рекао је како у ВСТВ-у требају бити часни и поштени професионалци.

"Ведрана Мијовић је прљави играч Гордане Тадић на начин да све прљаве и монтиране оптужнице одрађује за њу. То је доказ да ни по чему није заслужила позицију у ВСТВ-у", рекао је. 

(БН/Н1)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Луле

24.09.2020 17:15

Ово је добар знак, што говори да тужилаштво има критичну масу часних тужилаца, који би могли ову институцију извести на прави пут. Мало им треба јавне подршке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаха

24.09.2020 17:28

Какав је ово лик, тузилство против њега води кривицни поступак, а он би да саслусава главног тузиоца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

24.09.2020 19:30

Испитаце,сада нема време а иде на фитнес

Name

Валтер

24.09.2020 19:36

Ово није никакав “лик” него Народни посланик кога је народ бирао а појма немамо ко је бирао Гордану Тадић осим што знамо да је кућни пријатељ криминалаца додига и човића

Name

Добро опазање

24.09.2020 20:06

Сада је висе него оцигледно ста је на ставри. Када су се на удару тузиластва насли Сарајевски политицки мафијаси, главно је да се срусе тузиоци који воде предмете, те да се посаље порука да су СДА криминалци недодирљиви. Мектиц је само мали криминалциц који је хтио да уновци позицију коју је добио, па сада покусава да се уз помоц криминалаца из Сарајева извуце без адекватне казне. Време је да се СДС рјеси оваквог сљама.

Name

Ре

24.09.2020 20:13

Мектиц треба прво себе испитати а са друге стране смијесно да су посланици формирали ову комисију и глуме неки суд изван свих својих надлезности. Они не раде оно за ста су преплацени а хоце да глуме суд. Циркус од дрзаве која се мора распасти сто прије боље је за сва три народа.

Name

БЛ

24.09.2020 17:36

смијењајте њу и поткованог потхитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

24.09.2020 19:29

Народе није проблем у Мектицу,Тадицевој или Тегелтији него проблем је у нама сто то дозвољавамо да нас са опростењем рукају како хоце тј. јос једном нису они криви за то него ми као народ сто гласамо за те губе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

25.09.2020 05:07

Ахахахахахахахахахахаха, Мектићу стварно си пролупао као и они који те подржавају. Замислите да човјек који има потврђену оптужницу сједи у комисији и жели да саслушава Тужиоца. То би било исто као кад би неко ко је оптужен за криминал саслушавао полицијског инспектора, форензичара, судију, судског вјештака, и сл. Још уз све то умјесто да се поједини медији стиде да преносе овакве небулозе они то још више подржавају као да је то нормално. Врхунац апсурда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2020 10:08

Милане овако. Мектиц је изабран у највиши орган власти у БиХ. И као и свуда у демократским земљама орган формира истразну комисију за одредјена питања која позива ког год хоће на пропитивање. То гледаш у Америци сваки дан. Онај кога позову МОРА да се појави пред комисијом и мора да одговара на питања.Друго они нису суд већ они дају мишљење након испитивања. Мало учења парламентаризма није на одмет да се неби купало по порталима.