Случај Богдана Богдановића – где наставља каријеру?

Српски кошаркаш Богдан Богдановић постаје слободан играч у јако чудном периоду за кошарку.

Кошарка 24.09.2020 | 07:08
Случај Богдана Богдановића – где наставља каријеру?

Богдан Богдановић је пре три године потписао највећи уговор за једног рукија који је вредео 27 милиона долара.

Тај уговор му је истекао, он постаје рестриктивни агент (РФА), што значи да ће Кингси имати прилику да изједначе сваку понуду коју Богдан Богдановић буде добио.

Кингси су већ "напунили" селери кеп плативши Бадија Хилда, Херисона Барнса и Диерона Фокса, око 310 милиона долара, па ћемо видети шта нови генерални менаџер Монте Мекнер може да смисли.

Богдан постаје слободан агент и биће трећи најстарији, млађи је једино од Бреда Вонамејкера и Торија Крега, а верује се да ће бити "тражена роба" када се "пијаца" буде отворила.

Подсетимо, Кингси су Богдановићу понудили четворогодишњи уговор вредан 51.4 милиона долара и он је то одбио, али то је тада био максимум колико су Кингси могли да издвоје за српског бека шутера.

Оно што је позитивно за Кингсе су такозвани "Бирд ригхтс" који ће им на старту сезоне 2020/21 омогућити да Богдановића плате 25% од укупне вредности селери кепа ма колико га "прешишали".

Према писању америчког новинара Кита Смита, Атланта Хокси, Њујорк Никси, Деторит Пистонси, Шарлот Хорнетси, Мајами Хит и Финикс Санси су у доброј ситуацији у трци за потпис Богдана Богдановића, јер им се налази на листи жеља и могу да га приуште, а Кингси ће имати 48 сати да изједначе понуду.

Техничке природе ради, он ће постати РФА тек када му стигне понуда звана "Qуалифyинг оффер" вредна 10.6 милиона долара, па ће Кингси моћи да изједначе сваку следећу која му стигне на адресу, а уколико Богдан не добије ниједну другу понуду моћи ће да потпише уговор са управо наведеном платом. Ово је мало вероватан сценарио, али и даље постоји као опција.

Постоји шанса за "сигн анд траде" опцију, која значи да би Кингси потписали Богдана Богдановића и моментално га послали у неку другу франшизу која његов уговор може да приушти. Такви се договори углавном праве пред потписивање уговора.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар