Био једини кандидат а опет изгубио изборе!

Иако једини кандидат за градоначелника у малој општини Лезина - градићу од 6.000 становника, близу Фозде, члан странке “Лига”, Примијано ди Мауро је изгубио изборе

Занимљивости 23.09.2020 | 16:31
Био једини кандидат а опет изгубио изборе!

Наиме да би резултати локалних избора били вазећи, било је неопходно да гласа најмање 50 одсто бирача, али је у тој малој општини само 49 одсто становништва изашло да гласа.

Тако се победа која је изгледала сигурна, будући да није имао конкуренцију, претворила у бизаран и вероватно јединствен пораз, јер није имао противкандидата.

 


Штампа која извештава о овом случају, који је за рубрике “веровали или не”, пише да су победили они који су бојкотовали изборе, то јест нису искористили своје демократско право да гласају.

Апстиненција је била фаворизована од стране две групе локалних политичара “Другачија Лезина”, која је близа странкама десног центра, и друга група “Но Кворум”, по политичком уверењу ближа Демократској странци.

Будући да није изабрана локална влада, градић Лезина ће бити вођења такозваним “комесарима”, преноси Тањуг.

Пораз без против кандидата је постао хит тема на друштвеним мрезама, а многи исмевају случај и повезују недостајућих 49 гласова, колико је било потребно да се оствари кворум, са чињеницом да странка “Лига” мора да друштву врати 49 милиона евра, новац који им не припада, и чији се трагови на чудесан начин губе.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар