СИПА поднијела кривичну пријаву против Муслимовића

Инспектори Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) поднијели су јуче кривичну пријаву Тужилаштву БиХ против пјевача Халида Муслимовића, потврђено је за „Глас Српске" у СИПА

Забава 22.09.2020 | 16:16
СИПА поднијела кривичну пријаву против Муслимовића

Познатог пјевача терете да је починио кривична дјела прање новца и превара и да је стекао противправну имовинску корист од најмање 209.273 КМ.

- Извјештај о почињеном кривичном дјелу против Х. М. поднесен је 21. септембра. Оштећено је лице из Аустралије на начин да је доведено у заблуду и да је осумњиченом у више наврата на своју штету путем новчаних трансфера или у готовини предало најмање 209.273 марке. Осумњичени Х.М. се терети да је са циљем прикривања извора и омогућавања даљег коришћења, средства подизао у готовини, знајући да су стечена на незаконит начин, односно чињењем кривичног дјела превара - потврдили су у СИПА.

Према сазнањима "Гласа", оштећена је Соња Башић из Мелбурна која је раније у јавност изнијела тврдње да ју је Муслимовић оштетио за око 400.000 долара. У октобру прошле године у Основном суду у Бањалуци почело је суђење Муслимовићу који је оптужен да је у јулу 2018. године вербално и физички напао Башићеву након што је тражила да јој врати новац који му је давала.

Башићева је током свједочења открила да је Муслимовића упознала током његове турнеје по Аустралији 2015. године и да му је током трогодишње љубавне везе, укључујући путне трошкове и десетине међународних трансфера новца путем Вестерн јуниона, на рачуне Муслимовића пребацила скоро 400.000 долара.

Она је тврдила да јој је обећавао да ће јој вратити новац, а када је сазнала да је обманута и да од тога неће бити ништа, допутовала је у БиХ и суочила се са Муслимовићем који ју је, како се наводи у оптужници, на путу од Приједора према Бањалуци у свом возилу прво вербално, а потом физички напао Башићеву. Муслимовић је на суђењу негирао све оптужбе тврдећи да му је „све напаковано".

(Глас Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кркан

22.09.2020 15:17

И потковани Тегелтија је изјавио да његов случај није "поткивање" него "паковање"... Изгледа ће и у овом случају бити "појео вук магарца"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добар

22.09.2020 15:23

Лоповусина, није ни чудо кад је другар са Додиком.

ОДГОВОРИТЕ