Бањац: Самлео ме овај начин живота у корони!

Чувена глумица, Мира Бањац посетила је Фестивал европског филма на Палићу, иако је испрва мислила да ове године ипак неће присуствовати овом догађају због читаве ситуације са корона вирусом.

Магазин 21.09.2020 | 23:06
Бањац: Самлео ме овај начин живота у корони!

"Самлео ме овај начин живота у корони. Дуго ме није напуштао оптимизам, али предуго ово траје, а ништа се не зна. Човек осећа, стрепи шта ли се ту иза брда ваља. Но, искрено се надам да ће и нешто добро испливати. Добро за живот, добро за обичног човека. Надам се, верујем… то ме и у животу носило и водило кроз све и свашта. Добро, некад мало и поклекнем. У сваком случају, изузетно ми је драго што сам дошла на Палићки фестивал. И на своје очи гледам како уметност спасава живот дајући му и снагу и смисао, а живот храни уметност", рекла је легендарна Мира. 

Каже, награда за животно дело готово увек, више или мање, донесе флеш-бекове, искрсне из сећања понешто од оног што си радио, живео, што си умео или ниси умео, што је било тешко, што није било проблем упркос огромном изазову и бремену.

"Нико не каже да је живот лак, али то не значи да није леп. Напротив. Мало снаге, храбрости, искрености, добре воље и поштења – и што би се рекло, свет је твој. Награде су и потврда да си био, нешто урадио, да ниси залуд ваздух дисао и земљом ходао. А за мене је ипак највећа награда оно што сам оставила у људима. Најважније је то што људи запамте, оно чиме си можда малкице утицао на њих и што ће евентуално пренети својој деци. Дивно је рекла наша велика Мира Ступица: Ми глумци своје улоге не можемо остављати својој деци, ми се само утиснемо у духовну климу и тако трајемо", поручила је она. 

Извор: Курир.рс/Блиц Фото: Александар Јовановић 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Чега ће се сјећати

22.09.2020 04:15

...новије генерације? Ничега! Ех, туго!

ОДГОВОРИТЕ