Мобинг због предстојећих локалних избора?

Одборници Народног покрета Бањалука зове указали су да у градским установама већ постоје информације о мобингу радника у вези са гласањем на предстојећим локалним изборима. Упозорили су и на неконтролисану градњу у Бањалуци као и запошљавања у државним фирмама.

Република Српска 20.09.2020 | 16:12
Мобинг због предстојећих локалних избора?

Вишегодишње страначко запошљавање у институцијама и фирмама у Српској одавно није тајна. Међутим, кад је у једном државном предузећу, у овом случају у бањалучком Водоводу, запослено око 40 економиста. Поставља се питање ко је то дозволио и због чега је толико економиста потребно, истичу у Народном покрету „Бањалука зове“.

„Тих преко 40 људи који су запослени у водоводу се зна на којим мјестима и зна се шта  раде односно не раде, њихова једина функција је да обезбиједе гласове, овај пут нећемо лицитирати за коју странку пошто их има неколицина тамо који се намирују у том предузећу. Постављам питање градоначелнику Игору Радојичићу да нам свима одговори, да ли је у Водоводу запослено преко 40 економиста и осталих занимања за које сматрам да нису потребна“, упитао је Борис Инџић, генерални секретар Народног покрета „Бањалука зове“.

Народни покрет „Бањалука зове“ упозорио је и на предизборни мобинг који се врши, како тврде, у већини градских јавних установа.

„Ради се о том да нам се јавило много васпитачица из Центра за предшколско образовање које тврде да се по центру крећу лица која тамо нису запослена, да се васпитачице позивају на разговор да пријеђу из једне политичке опције у другу, да се на то приморава да гласају за одређене кандидате. Ми питамо да ли градоначелник зна ишта о овоме и да ли подржава овакав начин рада?“, каже Мирна Савић Бањац, члан руководства Народног покрета „Бањалука зове“.

„Људи су под притисцима под страхом, под приморавањем да гласају, да не смију изаћи јавно ни пожалити се надлежним институцијама. Хоћу да питам градоначелника да ли он зна за ове ствари и ако зна зашто не реагује?“, пита Саша Лазић, члан руководства Народног покрета „Бањалука зове“.

Осудили су рушење бившег кина Козара јер су, како тврде, прије три године упозоравали да је кров објекта канцероген, али надлежни нису реаговали.

„Да смо за сваку бетонирану накарадну зграду изградили по једну фабрику у овом граду, били би најјачи привредни центар. Умјесто да обучавамо људе да шире у иностранству извозништво овог града и земље ми би били најбогатији а ми градимо зграде које ником не требају“, каже  Мира Ћосић, из Народног покрета „Бањалука зове“.

Упозорили су и на изборни процес који је, како тврде, већ угрожен лобирањем и бројним покушајима куповине гласова те позвали надлежне да што прије реагују и спријече крађу гласова.

(БН ТВ)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Тамара

20.09.2020 14:57

Данас се нова директорица дома здравља у кафани хвали како су радници, од како је она на позицији, добили плате на вријеме али уз опаску да су обавезни да гласају јер њој требају сигурни гласови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Тамара

20.09.2020 15:42

Је ли то она сањанка? Значи дрма им се у Бања Луци јер знају да у БЛ нема крађе гласова.

Name

Оп

20.09.2020 17:06

Само немозес отици на преглед него ти дају рецепте на врата И то наруцујес се нема да те послуса погледа грло И то сто је укуцано у компјутерус И зато се морас наруцити залосно

Name

НР

20.09.2020 15:18

Браво Борисе. Гласајте за ове постене људе да свима буде боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

21.09.2020 10:14

А није Ц.Браво све рецено.

Name

Оливер

20.09.2020 16:09

Ви млади се борите против зла Ами пензионери вас подржавамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није Ц

20.09.2020 17:12

Млади су учени лошим понашањем старијих. У ОШ гањају дјецу да гласају за њих да би постали председници разреда, нападају дјецу у Вибер групи и нико се од дјеце не буни да заштити друго дијете! Какви млади, све је ово труло! Освета лоших ђака је почела одавно!!!

Name

Пионир

20.09.2020 17:00

У Бијељини социјалисти вец напримали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.09.2020 17:15

Који? Има их сад...

Name

Ре

20.09.2020 17:43

Митрицева посла. Папак остаје папак.

Name

Вишеград

20.09.2020 17:17

Тврдим да је највеци мобинг у електродистрибуцији висеград, водоводу висеград, хотелу висеград као и у висеградској бањи. Посто је дистрибуција у саставу ЕД Пале молим цеститог цовјека генералног директора Станишића да спријеци мобинг и даље нарусавање међуљудских односа. Од директора осталих набројаних како су то острасцени полуписмени људи не вриједи захтијевати постовање права вец само народ да смијени багру 15. новембра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наталијаи

20.09.2020 17:55

У ВЗ Космос, такође пословодство ради невиђени мобинг над запосленима,... Зна се која партија уништава Космос, јер владајућа хоботница на челу са СНСД-ом бескрупулозно пљачкају све што им је при руци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

20.09.2020 18:38

Боље гласати за СНСД, него остати без посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Електро

20.09.2020 20:44

преко 400 престало радити у електро да би новим странацким ухљебима направили мјеста. Племе им се затрло

ОДГОВОРИТЕ