У Српској 45 новообољелих, два смртна случаја

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 632 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 45 особа у Републици Српској.

Република Српска 20.09.2020 | 11:29
У Српској 45 новообољелих, два смртна случаја

Према мјесту пребивалишта, 21 особа је из Бањалуке, четири из Прњавора, по три из Бијељине, Приједора, Требиња и Фоче, по двије из Козарске Дубице и Српца и по једна из Вишеграда, Кнежева, Пала и Чајнича.

Ради се о 32 мушке и 13 женских особа, од којих је 18 млађе, 20 средње и седам особа старије животне доби.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу и жени средње и старије животне доби из Бањалуке и Гацка.

До сада је у Републици Српској потврђено 8.736 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 292 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској до сада се опоравило укупно 5.634 особа, а тестирано је укупно 74.808 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 182, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 57, а у општим болницама 125.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 3.405 особа, а надзор је завршен код 55.874 особа.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Цињеница

20.09.2020 10:48

Дакле, ако би узели да је свака од 292 умрле особе, стварно умрла од вируса Цовид 19, имали би стопу смртности од око 3%, сто је, имајуци у виду изненадну појаву и апсолутно непознавање вируса, те скромнан здравствени систем, дефинитивно претјерано изрекламиран вирус, који представља мању опасност од класицног сезонског грипа, бар кад је смртност у питању. Да се не дотицемо других много ризицнијих по зивот стања, као сто је рак, кардио-васкуларни проблеми, па и саобрацајне несреце итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

20.09.2020 13:42

Како можеш упоређивати сезонску грипу и корону? Смртност код обичне сезонске грипе је далеко испод 1%. Обична грипа нпр. 0,1%. Има и неких мало тежих облика, али ради се 0 зарез и нешто %. Истина је да је корона изрекламирана, али да је 'безазлена' као грипа далеко је од истине. Наша је само срећа што није пуно смртоноснија јер се веома лако преноси.

Name

Скептик

20.09.2020 14:02

Џаба говориш...

Name

@Дуле

20.09.2020 15:28

Главу у песак, као и БОГ ти! Лаксе це да ти буде, а мозда се и не заразис!

Name

Ре Цињеница

20.09.2020 17:32

Ајде.Цињеница је да си бас много паметан али ипак то мало боље изанализирај.Мозда ти се негдје поткрала греска.Десава се и најпаметнијима.

Name

Ре @Дуле

20.09.2020 18:13

Побогу, људи, нико вам не брани да не вјерујете у ништа. И слободно држи главу у пијеску, као што си ти 'оштроумно' рекао. Али, ти је држиш, буди сигуран у то, не ја. Али једно схватите, ако можете, иако сумњам да можете. Људи умиру од овога свакодневно, и многи се боре за живот, док ви овдје лупетате шта вам год падне на памет. Знам човјека који је управо на респиратору, млађи, без ранијих удружених болести. Знао сам и неколико њих који нису преживјели. Мени једноставно није јасно да има људи које апсолутно не занима хоће ли својим неодговорним понашањем угрозити нечији живот. Па и да ти прођеш без посљедица, пренијећеш некоме старијем, болеснијем, он би могао умријети због тога. Одакле толика саможивост. Страшно је то.

Name

Андриц

20.09.2020 19:40

За ре@дуле:цовјеце,да ли имас иста у тој глави.Па тај старији ако се не зарази од мене,заразице се од неког другог.Зар ти стварно вјерујес да се вирус преноси тако како они казу.Па ја их знам бар пет који су се цували итекако,да си само видио како се поздрављају,трљају руке нон стоп,избјегавају сва могуца друзења,и???Опет се заразили.А знам нас хиљаду који радимо све сто смо радили и прије короне,и ником ниста.Према томе,ако це те закацити вирус,он це те закацити,без обзира колико се цувао.Зато,ријеси се вируса у глави,и вјеруј ми,неце ти ни овај прави вирус прици...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Андрић

20.09.2020 20:12

Хајде, стручњак, појасни мало како се вирус преноси. Просвијетли нас. Хајде, молим те, ако не знаш, а сумњам да знаш, изгуглај па нам појасни како се вирус преноси. Пробај на интернету пронаћи и најбољи начин да се од вируса заштити, па нам и то мало појасни. Можда и ти нешто научиш, мада искрено сумњам. Ти си непоправљив случај. Безнадежан. Када се о тој теми нешто говорило у школи, ти ниси био на часу. Признај.