Снови су постали јава: Добили деветоро дјеце

Да снови постају јава, најбоље показује примјер брачног пара Максин и Џејка Јангн из Пенсилваније. Наиме, након година борбе за потомство, добили су сина путем вантјелесне оплодње, а потом усвојили четворо дјеце. Убрзо су сазнали да сазнали да чекају четворке.

Свијет 20.09.2020 | 10:34
Снови су постали јава: Добили деветоро дјеце

Одувијек су маштали да заснују велику породицу, са биолошком и усвојеном дјецом. Након што су вјенчали и годинама покушавали да се остваре као родитељи, Максин и Џејк су 2017. године постали хранитељи четворо дјеце – двије дјевојчице и два дјечака, узраста два, четири, 11 мјесеци и тек рођене бебе.

Искусили су многе борбе на том путу, дијагнозу аутизма код једног дјетета, прошли кроз трауме. Током тог периода Максин се неколико пута подвргла вантјелесној оплодњи и доживјела побачаје. Како је истакла, био је то болан и безизлазан период у њиховим животима, а понекад су мислили да им није суђено да се остваре као родитељи.

Ипак, нису губили наду и најзад, у октобру 2018. године, њихова жеља се обистинила и путем ВТО добили су сина. Будући да је иза себе имала двије године неуспјелих трудноћа, Максин није крила невјерицу и узбуђење што се остварила као мајка.

– Сваки дан је авантура. Долазак још једног малишана у породицу је био изазов, али то не бих промијенила ни за шта на свијету. Он је изнад свега што сам икада могла да замислим. Не могу да вјерујем да је мој – написала је она тада на Инстаграму.

Њихова срећа постала је још већа када су крајем прошле године усвојили четворо дјеце којима су претходно били хранитељи.

– Свакодневно се осврћем на свој живот и упркос томе колико понекад може бити тешко, помислим у себи колико имам срец́е. Срец́на сам што сам родила овог прелијепог дјечака и што сам добила привилегију да одгајам четворо дивне дјеце, који, иако нису потекла из мог стомака, у мом су срцу.

Неизмјерно сам захвална на радости, љубави и снази коју сте унијели у наш живот. Дали сте нам најсмисленију и најиспуњенију улогу у животу и показали да снови и чуда не постоје само у филмовима – истакла је она.

Ипак, потајно су се надали да ће им још једна беба употпунити породицу. И баш као у филмовима, снови су постали јава – Максин је затруднила неколико недјеља касније.

– Када сам сазнала да сам трудна, буквално нисам вјеровала у тест. Никада нисам добила позитиван тест трудноће, осим када смо чекали резултате ембриона или инсеминације. Никада раније нисам самостално овулирала. Била сам у тоталном шоку и нервозно се смејала кад сам показала тест Џејку.

Линија је у почетку била прилично танка, тако да дефинитивно нисам била оптимистична, мислила сам да је лажно позитивна. Сутрадан сам поново урадила тест и линија је била знатно црвенија. Те вечери натјерала сам Џејка да истрчи и узме још један тест. Линија је била тако црвена и дебела. Сљедећег дана урадила сам тест крви и љекар ми је потврдио трудноћу – описала је Максин.

Изненађењима није било краја. Додатни шок услиједио је у шестој недјељи трудноће, када је отишла на други ултразвук.

– Чим је докторка започела скенирање, видјела сам изненађење на њеном лицу. Погледала ме је и рекла: “Па, изгледа да овдје расту три бебе!”. Почела сам нервозно да се смијем и била сам у потпуном шоку – истакла је Максин.

Међутим, прави шок услиједио је заправо на трећем ултразвуку.

– Одмах су се на екрану видјела три мала треперења. Бебе су одлично мјериле и све су имале снажне откуцаје срца, што је заиста било олакшање. Таман што је требало да завршим преглед, докторка је рекла да мора још нешто да провјери, а ја сам се нашалила: “О, Боже, било би баш занимљиво да је унутра још једна беба!” Кроз неколико секунди докторка ме је погледала, никада то нећу заборавити, и рекла: ,”Максин, постоји још једна беба” – сјећа се она.

Није вјеровала док није чула четврти мали откуцај срца.

– Буквално сам лежала отворених уста… Само што сам се помирила са чињеницом да носим три бебе, а сада је ту још једна. Мало је рећи да сам била у потпуном шоку… – написала је Максин.

Љекари су јој рекли да је мала вјероватноћа да се све четири бебе роде здраве, као и да трудноћа представља велики ризик по њено здравље и предложили ембриоредукцију (селективно успављивање беба). Максин и Џејк нису пристали на тај приједлог.

А онда су услиједиле недјеље и недјеље борбе и стрепње од превременог порођаја. Свакодневни одласци у болницу, разноразне терапије, а у 25. недјељи трудноће љекари су морали да јој ураде серклаж – шивење грлића материце како би што дуже могла да одржи трудноћу.

– Осјећала сам се слабо, нисам могла да ходам без помоћи. Осјећала сам тако страшну вруц́ину, буквално као да ми је кожа горјела. Једва сам могла да отворим очи, све ми је било мутно. Тежина беба, заједно са чињеницом да нисам осјец́ала доњу половину тијела, изазивала ми је панику. Притисак ми је непрестано падао, па ми је и то додатно стварало нервозу. Била сам на магнезијуму 36 сати након захвата како бих спријечила контракције и смирила материцу. Генерално, иза мене су тешки дани, али срец́на сам што је серклаж добро прошао и захвална што сам стигла до 25. недјеље – препричала је Максин на Инстаграму.

Сваки наредни дан Максин и Џејк славили су као побједу и тако све до 31. јула ове године, када су на свет дошле четири здраве бебе – три дјечака и једна дјевојчица. Супруг је присуствовао порођају, а све је забиљежено видеом који се налази на њиховом Јутјуб каналу “Тхе Фамилy Yоунг ВЛОГС”.

– Чула сам њихов плач, али нисам успјела да их видим. Њихов плач био је умирујуц́и, али сам једва чекала да их упознам – написала је она.

Послије сат времена од порођаја упознала је своје четири бебе, преноси Блиц.

– То је био неописив тренутак. Све борбе из посљедњих неколико мјесеци одмах су заборављене, бол и стрес нису били битни, у том тренутку вриједило је све кроз шта смо прошли – истакла је Максин.

Бебе су провеле око два мјесеца у болници, а сада су коначно код куће и уживају у пажњи и љубави својих родитеља, браће и сестара.

– Пуно ми је срце. Само их погледам и схватим шта је важно у овом животу. Ја сам најсрец́нија жена на свијету – поручила је поносна мама деветоро дјеце.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Волвох

20.09.2020 09:09

Што да не кад ће држава да им помаже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацо

20.09.2020 11:41

Свака вам цас.нек сте нам зиви и здрави.прељепа дјеца масала.

Name

Поназе

20.09.2020 11:58

И наса......постоји 3+ и те породице имају бенефите у трговини,сколске књиге треце и свако наредно дијете бесплатно,па и попусте кид сад актуелног цовид тестирања за путовања....има помоци и код нас. Није да не би могло боље али не мозе се реци да су те породице занемарене! Несто сасвим друго је сто се млади теско одлуцују на висе дјеце и вецином остају на једном дјетету. Ти је посљедица лосе економије а и вецина младих зели одмах све одједном,мало ко од њих пристаје да ради за ове насе мизерне плате. Има ту свега по мало ни зене не зеле да изгубе линију па кад се све сабере и одузме није бас све кривица дрзаве! А овим храбрим људима који су великодусно усвојили цетверо дјеце ,свака цаст и од срца зелим сву срецу свијета и пуно здравља дјецици!!!