Доћи ће до мирне предаје власти, упркос притисцима

Лидер коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић изјавио је да је убијеђен да ће у Црној Гори доћи до мирне предаје власти, иако увијек постоје притисци.

Регион 19.09.2020 | 10:09
Доћи ће до мирне предаје власти, упркос притисцима

Кривокапић је рекао да ће на конститутивној сједници Скупштине Црне Горе, која је заказана за 23. септембар бити изабрани предсједник Скупштине и административни одбор, те да ће, највјероватније, бити предложен и мандатар, али је све још у фази преговора и договора.

"Надам се да ће у понедјељак, најкасније уторак, све бити познато", рекао је Кривокапић за РТС.

Поводом најаве да ће нова влада бити експертска и навода да ће он бити нови премијер, а Дритан Абазовић нови шеф дипломатије, Кривокапић је истакао да се они сада договарају и да су тренутни договори такви да не говоре о именима, као и да у свом будућем дјеловању желе да имају све националне мањине.

Кривокапић је рекао да су му изненађујуће изјаве које Црну Гору враћају у период који им се приписује - хајдучија или боље речено комитски покрет.

"Сада видите одакле је та идеја комита ако предсједник Ђукановић каже да ће се и он придружити у неким шумама. Ја не знам колико је то сад изводљиво", додао је Кривокапић.

Одговарајући на питање хоће ли се његовим доласком на власт нешто промијенити у односу Београда и Подгорице, Кривокапић је рекао да ће доћи до промјене у свим односима.

"Ми желимо да имамо исти принцип дјеловања, а то је добра сарадња превасходно са сусједима, а и свим осталим државама. То је јасна порука и стално је шаљемо", навео је Кривокапић.

(Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

О

19.09.2020 08:59

Мило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибар

19.09.2020 09:04

Бечић је изванредан, али би овог момента Абазовић био идеално рјешење за министра спољних послова. Наиме, очигледно је да нова влада има на основу принципа који су овјерили споразумом има подршку ЕУ, док се подршка САД подразумијева њиховим гаранцијама да ЦГ остаје у НАТО. Кад је тако, онда Дритан треба да буде министар спољних послова, ако ништа због у Бриселу и Сзразбуру моћног и партнерима оданог ЕГП-савеза зрлених партија Европе. Мало ли је поред извршних функција имати 145 посланика зелених, људи који толико тога могу излобирати за ЦГ и финансијски помоћи кроз фондове који они у ЕУ држе. Надам се да ће тако бити, нису црногорци слијепи као наши, па да пропусте то историјску шансу, другим ријечима, нису они наши, па да на сваки начин однемажу пријеко потребним зеленим у Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Американац

19.09.2020 09:12

Де гледајте двог посла пусти преједника и сусједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

19.09.2020 09:16

Лапрдас друзе без везе Мило је највеци господин на Балкану лепо рекао ми признајемо изборе не као васи ментори никад нису признали. Имали сте цркву уз себе и опет иста ствар да нису католици исли разједињено са две партије опет би вас Мило добијо. Цовеце како се огласавате нон стоп мислим да ви имате огромне проблеме на једној страни бираци и обецања цркво на другој Дритон и демократе. Ако успете саставити владу три месеца и крај вам је ви незнате без национализма као и свугде у бивсој yуги!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е цуј

19.09.2020 10:25

Мора да ти је мука и на саму помисао. Оцито ти неце ти бити ни мало лако снаци се у правној дрзави и владавини права, када и код нас зазиви.

Name

19.09.2020 18:35

Води га куци

Name

ЧЕТНИК

19.09.2020 09:52

ЕУРОПЕЈАЦ,ХАХАХАХАХА,......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пукни

19.09.2020 10:27

Од злобе Нема висе безвласца,никоме па ни теби.

Name

МЕДОЈЕВИЋ:

19.09.2020 10:07

"Обавестио сам своје "пријатеље"у НАТО,да нам је потребна ВОЈНА,БЕЗБЕДОНОСНА И ЕКОНОМСКА помоћ,да испуномо ЗАХТЕВЕ ВЛАДИКЕ АМФИЛОХИЈА." ХАХАХАХАХА,КОЈИ КОЊ МАРКЕ ,ДОРАТ,ето су НАТО основали ДЕБИЛИ да би забављали Србе и Русе ХАХАХАХА,СТОКО КРЕЗАВА,ХАХАХА.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре дсзо

19.09.2020 10:10

Ово пише неки снсдеовац,јер само они бране овакве као мило и додо.Па за мила гласају католици,и они му већи пријатељи од срба.И он је њиховим гладовима добијао изборе,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неда

19.09.2020 12:27

Сто те нема. ..сто те нема код нас...сад це избори ,мозел бар хонорарно...да будес лидер потлацених,угрозених,питцијењених постених људи,радника,академаца,пољопривредника....кад су могао једног са својим народом скинути са дозивотне власти..помози и нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

вулканизер

20.09.2020 07:23

На балкану се политицари разликују сто код једних смијес а код других несмес НАГЛАС реци да си гладан а кад тразис правду е ту си бас претеро

ОДГОВОРИТЕ