"Летови за нигде" - распродати за 10 минута!

Аустралијски авио-превозник „Кантас ерлајнс“ организовао је седмочасовне „летове за нигде“ који полећу и слећу у Сиднеј.

Занимљивости 18.09.2020 | 21:17
"Летови за нигде" - распродати за 10 минута!

Бизарна идеја, која се заснива на томе да људи само желе да промене окружење током месеци пандемијског карантина и лете авионом макар слетели одакле и полетели, постигла је изузетан успех.

Иако се зову „летови за нигде“, авиони ће обићи неке од прелепих крајолика Новог Јужног Велса, укључујући Бајрон Беј, Бонди бич и сиднејску луку. Осим тога, понекад ће летети на нижим висинама како би путници могли да уживају у погледу, преноси Еј-Би-Си њуз.

Од пуштања у промет, карте су распродате за 10 минута, што је најбрже распродат лет у историји авио-компаније.

Карта за економску класу је 575 америчких долара. За премијум економску класу требало је издвојити 1.305, а за бизнис класу 2.767 

Чини се да би људи после месеци проведених у карантину учинили све само да се осете поново нормално, макар и летели авионом који не иде нигде.

Аустралија је увела стриктне мере у борби против коронавируса, које су помогле да та земља има изузетно мали број оболелих и умрлих. Ипак, то је дошло са ценом да су многе аустралијске државе уводиле вишенедељне карантине током пандемијских таласа.

Примера ради, држава Викторија је 2. августа увела забрану кретања која је трајала шест недеља.

(РТС)  

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Директ

19.09.2020 09:42

Има и код нас "лет за нигдје", са аеродрома у Требињу. :)))

ОДГОВОРИТЕ